Home Društvo Jedna od vidjelica upitala je: „Gospe, zašto si tako lijepa?“ Uz laki...

Jedna od vidjelica upitala je: „Gospe, zašto si tako lijepa?“ Uz laki osmjeh, Gospa odgovara…

SHARE

Došavši u Medjugorje ušao si u Gospinu školu. Fra Slavko Barbarić davno je shvatio kako je cilj Gospine škole povesti te prema Isusu. Stoga nam na tom putu svetosti od koristi mogu biti njegove misli koje je podijelio u svojim knjigama. Čitajmo, meditirajmo i živimo!

PONEDJELJAK, 21. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića

Samo je ljubavi moguće u trenutku smrti roditi život, trenutke žalosti pretvoriti u radost, prolaznost pretvoriti u neprolaznost, osamljenost u zajedništvo nebrojenih. Ljubavi je sve moguće. Ona pretvara vremenitost u vječnost, a u svakoj osobi prepoznaje osobu ljubljenoga i sve okreće na dobro.“ (iz knjige „U školi ljubavi“, str. 8.)

UTORAK, 22. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića

Marija je Majka i Učiteljica Kristova i to želi biti svima. Ona se prva napojila iz vrela božanske ljubavi i postala Majkom ljubavi. Ona želi svako svoje dijete voditi ljubavlju do istog izvora ljubavi. A to je uvjet za život. Jer kao što naš tjelesni opstanak ovisi o našem odnosu sa suncem, tako i tjelesni i duhovni opstanak ovisi od našeg odnosa s vječnom Ljubavlju. U slučaju potpunog prekida svake veze sa suncem, sve što postoji pretvorilo bi se u mrak, led, vječnu smrt. Tako isto udaljavanje od izvora Ljubavi, prijeti svijetu potpunim uništenjem.“ (iz knjige „U školi ljubavi“, str. 8.)

SRIJEDA, 23. kolovoz 2017.

U ŠKOLI LJUBAVI – misli fra Slavka Barbarića

Jedna od vidjelica upitala je: „Gospe, zašto si tako lijepa?“ Uz laki osmjeh, Gospa odgovara: „Lijepa sam jer ljubim. Ako želite biti lijepi, ljubite!“ Ljudsko srce bez iznimke teži za ljepotom. Ljepota ga usrećuje, smiruje, oplemenjuje, čini boljim i ispunja puninom života. Ljepota izgrađuje ljudsko srce, kao što ga ružnoća uništava pa je se boji, dok za ljubavlju čezne.“ (iz knjige „U školi ljubavi“, str. 9.)