Home Društvo Sukob specijalaca i mještana u Vitezu: ”Udarali su žene, nastao je kaos”

Sukob specijalaca i mještana u Vitezu: ”Udarali su žene, nastao je kaos”

SHARE

U mjestu Kruščica kod Viteza u četvrtak oko 5.00 sati došlo je do fizičkog sukoba specijalaca MUP-a Srednjobosanske županije i mještana koji prosvjeduju protiv izgradnje hidrocentrale.

Prema riječima sudionice prosvjednog skupa sve je počelo rano jutros, oko 5.00 sati, kada su na stigli strojevi i specijalci koji su zahtjevali od prosvjednika da se sklone.

“Mi smo sjele na most. Blizu 40 ženskih osoba odbilo se skloniti, a onda su nas oni počeli tući. Šest žena je u Hitnoj završilo, a 12 su uhitili. Udarali su žene, nastao je kaos. Udarili su trudnu ženu, jednoj su izbili zub, a drugu su udarali po glavi oko očiju”, kazala je za N1 sudionica prosvjeda.

Prema njihovim riječima, skup u Kruščici je trebao dobiti podršku i žena iz Zenice, ali je njihov autobus zaustavljen i onemogućeno im je da stignu u mjesto kraj Viteza.

“Ovo nam je država”, poručila je uplakana žena.

U MUP-u SBŽ za N1 su kazali da je izvršena deblokada ceste Vitez – Kruščic.

“Problem je postojao duže vrijeme. Policija je imala nadležnost da osigura nesmetan prolazak i cesta je sada prohodna. Drugih informacija o ozlijeđenima ili upotrebi sile za sada nemamo”, rečeno je za N1 u MUP-u SBŽ.