Home Crna kronika Ako se pitate otkud oblak dima nad Hercegovinom evo odgovora

Ako se pitate otkud oblak dima nad Hercegovinom evo odgovora

SHARE

Razbuktao se požar na Čvrsnici koji je izbio prije nekoliko dana. Prema dostupnim informacijama gori šuma na nepristupačnome terenu s druge strane Čvrsnice i Blidinjskog jezera. Zemaljske snage vrlo malo mogu učiniti, a tijekom dana na tomu području gasio je i helikopter Oružanih snaga BiH, doznajemo od  zapovjednika VD Tomislavgrad Zdravka Jurčevića.

Na teren su ovih dana pokušali izaći duvanjski i posuški vatrogasci, ali gašenju, zbog teškoga i nepristupačnoga terena, nisu mogli pristupiti – kaže Jurčević za tomislavcity i dodaje da je požar izbio na djelu između jablaničke i posuške općine.

Inače, duvanjski vatrogasci samo danas bili su angažirani pri gašenju tri požara na području tomislavgradske općine. Oko 16 sati izbio je požar na području Korita i Dobrića. Srećom, do požara širih razmjera ipak nije došlo te je vatra uz pomoć vatrogasaca i šumara ugašena do večernjih sati. Iza toga vatrogasci su se uputili na gašenje požara u Liskovači. Tamo je vatra došla blizu pojedinih kuća, ali je također uspješno ugašena. Oko podneva su pak vatrogasci bili i Crvenicama. Požar je izbio u blizini tamošnje farme. I proteklih dana bilo je dojava o požarima na području naše općine. U tomislavgrdskome vatrogasnom društvu ističu da je stanje puno bolje otkako je u funkciji šumarska osmatračno-dojavna služba zbog čega se omogućuje i brža intervencija i izlazak na opožareno mjesto a samim time, u većini slučajeva, i stavljanje vatre pod kontrolu.

24082017-pozar-blidinje1