Home Crna kronika TKO IMA VIKENDICU PRAVAC BLIDINJE! VELIKI ŠUMSKI POŽAR PRIJETI VIKEND NASELJU ‘BLIDINJE’

TKO IMA VIKENDICU PRAVAC BLIDINJE! VELIKI ŠUMSKI POŽAR PRIJETI VIKEND NASELJU ‘BLIDINJE’

SHARE

Veliki šumski požar na planini Čvrsnici i dalje je aktivan i širi se jednim pravcem prema vikend naselju ‘Blidinje’, a u drugom pravcu prema Barama.

Požar je ponovno aktiviran jučer (četvrtak) ujutro na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine. Požarište je na nepristupačnom terenu, te je u gašenju požara sudjelovao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Cesta prema Pločnom jedino je moguće uporište za protupožarno djelovanje i sprečavanje širenja požara u dubinu platoa Blidinje, šumskog kompleksa u Masnoj Luci, te stambenih objekata u rejonu Bare. Pločno je najviši vrh Čvrsnice na 2.228 metara nadmorske visine.

Tijekom jučerašnjeg dana osim posuških vatrogasaca angažirani su i pripadnici Vatrogasne postrojbe iz Gruda koji su se sve do duboko u noć borili s vatrenom stihijom na cesti prema Pločnom. S obzirom da nisu uspjeli zaustaviti požar jutros je izdana zapovijed za angažiranje službi za zaštitu od požara općina Grude i Ljubuški i Grada Širokog Brijega.

Jutros u 10 sati iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke zatraženo je angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH i pripadnika Oružanih snaga BiH, a upućen je i zahtjev Vladi Republike Hrvatske za angažiranje zračnih snaga (Canadair), priopćeno je iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.