Home Zanimljivosti DALMATINCI ZGROŽENI ‘Govno bi pojeli lešano’: nećete vjerovati što se našlo...

DALMATINCI ZGROŽENI ‘Govno bi pojeli lešano’: nećete vjerovati što se našlo u ponudi jednoga istarskoga restorana

SHARE

Na prvi pogled sasvim obična ponuda dnevnih specijaliteta u jednome restoranu u Istri izazvala je u kratkome roku buru reakcija. Ponuda mesa, naime, i nije uobičajena u našim krajevima, pa su mnogi ostali šokirani njome.

Možda šok i neverica vrijedi samo za stanovnike Dalmacije, ali i ostatak Hrvata mora priznati da ipak nisu susretali ovakvu ponudu na svakome ‘kantunu’.

Luksuzni restoran, navodno jedan od boljih u Rovinju, u svojoj ponudi specijaliteta ima i meso istarskoga magarca, a nakon što je fotografija dotičnoga jelovnika osvanula na facebook stranici “Dnevna doza prosječnoga Dalmatinca” svi su se digli na noge.

“Svaka čast. Ali ovo je ka vidit Indijcu da u Pakistanu jedu kravu. Je** ga, nama je tovar svetinja”, napisao je administrator stranice, a svi su ga uglas podržali.

Najoštriji je možda bio ovaj komentar na račun Istrana: “A to su ionako talijani, govno bi poili lešano!”

“Može ih biti sram i stid, jako tužno i ružno”, komentirala je jedna korisnica, nakon čega se povela rasprava o jedenju pojedinih životinja. Jedan je komentator tako proglasio Dalmatince ‘ograničenim mozgovima’ kojima je u redu pojesti svinju, ali magarca ne.

Kako ne bismo ulazili u daljnje rasprave o vegetarijanstvu i ubijanju nedužnih životinja, povest ćemo se nekim tradicionalnim i kulturološkim navikama te zaključiti kako u Dalmaciji ovakav menu sigurno nećete naći.

That was pretty easy.