Home Društvo Široki Brijeg: Gasitelji uspjeli obuzdati vatrenu buktinju

Široki Brijeg: Gasitelji uspjeli obuzdati vatrenu buktinju

SHARE

Požar koja u subotu oko 15.00 sati izbio na Bošnjakovom brdu iznad Širokog Brijega lokaliziran je u 21.30 sati, potvrđeno je za Bljesak.info iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg.

Oko 50 gasitelja nadljudskim naporima uspjelo je zaustaviti vatrenu buktinju koja je gutala pred sobom šumu, visoko te nisko raslinje. Iako vatra došla na svega nekoliko metara od obiteljskih kuća, gasitelji su uspjeli obraniti sve objekte.

Stradala su tri drvena stupa električne energije, a opožareno područje te selo Gradac ostali su bez električne energije dok djelatnici Elektra već rade na postavljanju novih stupova.

Vatra je prvo zaustavljena sa zapadne strane, no vjetar je usmjerio stihiju prema istoku te je u kasnim poslijepodnevnim satima ponovno bio ugrožen manji broj kuća, no uspješno su obranjene.

Gasitelji su uspjeli zaustaviti prodiranje vatre prema istoku te je požar lokaliziran, a na terenu će ostati dežurati cijelu noć.

Na terenu su bili vatrogasci iz Širokog Brijega, Gruda, Mostara i Čitluka, kompletna stanica Gorske službe spašavanja Široki Brijeg te njihove kolege iz GSS Grude. Požar su gasili i djelatnici Elektra, kao i veliki broj mještana te dobrovoljaca. Na putu su bili i vatrogasci iz Ljubuškog, no opozvani su pred sami dolazak u Široki Brijeg.

Ranije:
Vjetar otežava gašenje požara,  ugrožene su obiteljske kuće. Kako saznaje Jabuka.tv, na teren su izašli pripadnici Vatrogasnog društva Široki Brijeg, te tri pripadnika GSS-a.

Požar je na teškom terenu, a širokobriješki vatrogasci nadljuskim naporima pokušavaju lokalizirati, a u konačnici i ugasiti požar. Na terenu također pomažu pri gašenju požara mještani i policija. Vatra je prešla cestu Put za Gradac, te se širi dalje prema naseljenim mjestima.

Za portal Jabuka.tv Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, izjavio je da su obaviještene vatrogasne jedinice iz Mostara, Gruda i Čitluka. Vatrogasno društvo iz Gruda je uskoro u Širokom Brijegu, očekuju se i ostala uskoro.