Home Crna kronika Je li poduzetnik porijeklom iz Vrgorca ubijen? Poznanici Željka Selaka opisali su...

Je li poduzetnik porijeklom iz Vrgorca ubijen? Poznanici Željka Selaka opisali su nam njegov uspon i pad, a zbog burnog načina života sve više se govori da je postao žrtva kamatara

SHARE

Nakon što je sa stopostotnom sigurnošću utvrđen identitet mrtvog muškarca nađenog na predjelu Vepric u Makarskoj, zbog njegova burnog načina života sve više se govori da je postao žrtva kamatara. Radi se o Željku Selaku (43), rodom iz Rašćana, koji je sa suprugom i četvero djece živio u splitskom predgrađu na predjelu Kamen.

Osobe koje ga poznaju dugo godina u par rečenica opisale su nam uspon i pad poduzetnika iz Rašćana.

– U privatni posao je krenuo nakon što je otvorio tvrtku koja se bavila prodajom i montiranjem klima te prijevozom. Posao je išao jako dobro i sve više je zarađivao. Međutim, skupi način života i s vremenom sve lošija zarada zbog promjena na tržištu doveli su do prvih problema.

– Željko je počeo unaprijed od klijenata uzimati novac za posao koji je tek trebao odraditi. Ubrzo se počelo događati da njegove mušterije ostanu i bez novca i bez obavljenog posla. Kola su krenula nizbrdo – kaže nam jedan od susjeda.

Nagomilani dugovi doveli su, navodno, do toga da je Željko Selak izgubio jednu nekretninu u Kaštelima, a on i obitelj trebali su prije nekoliko dana biti deložirani iz svoje kuće na Kamenu.

– Ne znam točno o čemu se radi, ali do deložacije nije došlo jer se promijenio zakon te je odgođena. Priča se da je preko kamatara pokušao doći do novca za podmirivanje dugova. Svi znaju šta se događa kad se s kamatarima spetljaš i nemaš novac za vraćanje duga. Samo mi nije jasno zašto bi ga ubili kad tako nikad neće dobiti pare – rekao nam je Željkov poznanik iz mladosti.

Unatoč tome što je tijelo pronađeno u utorak, u subotu ujutro još uvijek iz PU splitsko-dalmatinske nisu dali službenu potvrdu da se radi o ubojstvu. Kriminalistička obrada je u tijeku i čeka se nalaz obdukcije. To su jedine informacije koje se puštaju u medije, osim samog identiteta koji je objavljen nakon što je obaviještena obitelj.

Odmah nakon pronalaska tijela na koje je naišla grupa poljskih turista u utorak oko 14 sati mrtvozornik je utvrdio da se radi o nasilnoj smrti. Na tijelu su bili vidljive ozljede čeljusti, usne šupljine te na grudnom košu, uz slomljeni vratni kralježak.

Pod oznaku nasilne smrti spadaju ubojstva, suicidi i nesretni slučajevi. Na makarsko područje su se iz splitske policijske odmah uprave uputili kriminalistički inspektori, među kojima i oni s Odjela za potrage jer se nije znalo radi li se o osobi čiji je nestanak prijavljen. Napravljen je očevid i pretraga pokojnika te trasološka pretraga tijekom koje su izuzeti svi tragovi, kako biološki, tako i ostali.

Obdukciju je napravila prof. Marija Definis Gojanović, patologinja i vještakinja sudske medicine. Za istragu je nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu. Identifikacija je obavljena daktiloskopskom metodom, tj. skidanjem otiska prsta.