Home Šport Herceg Bosna – Paragvaj 0:3

Herceg Bosna – Paragvaj 0:3

SHARE

Povodom rođendana HRHB sjetimo se sada već davne 1996. godine, kada se u dalekom Paragvaju se odigrala zanimljiva nogometna utakmca.

Sastala se reprezentacija Paragvaja sa tadašnjom izabranom vrstom nogometaša koji su nastupali u tadašnjoj ligi Herceg Bosne. Poprište događaja paragvajski glavni grad Asuncion. Prepuni Estadio de Los Defensores del Chaco.

Herceg-Bosna je tada izgubila s tri na prema nula. No rezultat je ovdje najmanje bitan. Kuriozitet oko toga da tu utakmicu Nogometni savez Paragvaja priznaje kao službenu, čak je i FIFA vodi takvom, samo je ne priznaje Nogometni savez BiH. Zabilježen je kao 425. po redu otkada su Paragvajci oformili svoju reprezentaciju.

Izbornik reprezentacije Herceg Bosne bio je Branko Međugorac koji je Paragvaju suprostavio nogometaše koji su većinom igrali u HŠK Zrinsjki i NK Široki Brijeg.

Sastav HR Herceg Bosna u utakmici saq Paragvajom bio je: Dukić, Skoko, Kordić, Babić, Bubalo, Matan, Ravlić, Musa, Bogdan, Marinović, Marušić (još su igrali Sušac, Bartolović). Izbornik: Branko Međugorac.