Home Društvo Pobjednik 1. memorijala „Dr.Josip-Joško Bandur“ ekipa Sreće Hercega

Pobjednik 1. memorijala „Dr.Josip-Joško Bandur“ ekipa Sreće Hercega

SHARE

Završnica Prvog Memorijalnog turnira u bućanju „Dr.Josip-Joško Bandur“ bila je spektakularna, polufinalni i finalni susreti na bućalište kod Bandura privukli su veliki broj poklonika buća koji su na svoj način odali i priznanje preminulom doktoru.

Doktor Joško Badur preminuo je početkom godine, a nekoliko dana poslije smrti od općine Ljubuški njegova je obitelj posthumno primila nagradu za životno djelo koje se dodjeljuje na svečanoj sjednici u povodu Dana općine.

Kako je za života često dolazio u rodnu kuću u Hrašljanima (kod Bandura) i dosta vremena provodio na bućalištu, novoosnovani boćarski klub Bandur je, uz suglasnost obitelji, organizirao Prvi memorijalni turnir „Dr. Josip-Joško Bandur“.

U vrijeme kad se u Hercegovini i susjednoj Dalmaciji igra veliki broj turnira na ovaj se prijavio lijepi broj ekipa, devetnaest. Svih večeri na bućalištu „Kod Bandura“ tražilo se slobodno mjesto oko zoga, a na polufinalnim i finalnom susretu koristile su se i klupe naknadno dovezene.

U finale su se plasirale ekipe Sreće Hercega i domaćina BK Bandur, a mjesta oko bućališta bila su zauzeta i sat prije početka ogleda. Finale je ponudilo napet i neizvjestan meč, a odlučila je praktično jedena buća. Nakon 16:15 u „utakmici“ za Sreću Hercega, domaćini su izjednačili (16:12). Prava drama viđena je u odlučujućoj igri, nakon 0:7 i 2:9, domaćini su uspjeli sustići prednost i bili su na korak do pobjede, ali su ispustili dvije velike prigode i ponovo je 15:15. Više koncentracije imala je ekipa Sreće Hercega koja je po drugi put slavila sa 16:15.

Nagrade za dvije prvoplasirane ekipe (pehar i „ček“) dodijelila je gospođa Neda Bandur, udovica pokojnog Joška, koja je pratila cijelo vrijeme finala.

Nakon večere koju je za sve posjetitelje i ekipe osigurao organizator uslijedila je zabava uz svirku grupe „Forum“ iz Trebižata koja je potrajala do ranih jutarnjih sati.

U fotogaleriji pogledajte nekoliko fotografija