Home Crna kronika Tragedija na Kamešnici: Srušila se letjelica, jedna osoba smrtno stradala

Tragedija na Kamešnici: Srušila se letjelica, jedna osoba smrtno stradala

SHARE

Kako doznajemo teško ozlijeđena osoba, koja je u teškom stanju prevedena u splitski KBC je  preminula. Druga osoba se za sada nalazi u stabilnom stanju i kod njega su ozljede lakše prirode, nije životno ugrožena, javlja Slobodna Dalmacija.

– Radilo se o rekreativnom letu, jedrilica poletjela s aerodroma u Sinju u popodnevnim satima. Ne znamo još koji je uzrok ove nesreće. Na žalost mogu Vam potvrditi da je jedna osoba smrtno stradala, dok je druga lakše ozlijeđena – službeno nam je potvrdio Davor Petrin inspektor za zrakoplovne nesreće u Agenciji.

STARIJE

Služba 112 zaprimila je dojavu o padu zrakoplovne jedrilice na obroncima Kamešnica. Prema prvim informacijama u jedrilici su se nalazile dvije muške osobe. Zbog nepristupačnosti terena u pomoć su pozvane zračne snage MORH-a koje su helikopterom sudjelovale u akciji spašavanja, te su spomenute muške osobe uspjeli spasiti i prebaciti u splitski KBC.

Po dolasku u bolnici kod jedne muške osobe, za sada nepoznatog identiteta, utvrđene su teške tjelesne ozlijede, opasne po život i nalazi se na intenzivnoj njezi, dok je druga muška osoba lakše ozlijeđena i njegovo je zdravstveno stanje stabilno

Još nije poznato o kakvim se točno ozljedama radi, kao ni uzrok same nesreće, niti odakle je spomenuta jedrilica poletjela. Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu će u ponedjeljak obaviti očevid na mjestu nesreće.