Home Zanimljivosti Zašto puder jedan dan izgleda odlično, a drugi kao maska?

Zašto puder jedan dan izgleda odlično, a drugi kao maska?

SHARE
SIGURNO ste primijetile da u nekim danima vaš make-up izgleda savršeno, kao da ga je radio profesionalac, a drugi dan se otapa, ljušti i već do podneva sklizne s lica. Zašto je to tako? Evo nekoliko mogućih razloga.
Vrijeme
Velike ljetne vrućine i debeli sloj pudera na licu nikako nisu dobra kombinacija. U takvim danima neizbježno je otapanje make-upa pa biste ga trebala izbjegavati ili nositi u što manjim količinama. S druge strane, pred nama je razdoblje promjenjivog vremena, koje također može imati negativan utjecaj na kožu, pa samim time i na šminku. Vjetar i niske temperature isušit će lice, dok će toplo vrijeme potaknuti lučenje masnoće na koži. Jedini način da to svedete pod kontrolu jest da pratite vremensku prognozu i koristite primjerene proizvode za njegu lica.
Nemate ustaljenu jutarnju rutinu
Ako jednog jutra čekate da vam koža upije kremu pa tek onda nanosite šminku, a drugog to radite odmah jedno za drugim jer kasnite, naravno da će vam onda i šminka izgledati drugačije iz dana u dan. A ako želite da vaš make-up traje što dulje, onda pokušajte svakog jutra ostaviti dovoljno vremena koži da upije kremu prije šminkanja jer će u protivnom skliznuti i prije nego izađete iz kuće.
Promjene na koži
Tijekom mjeseca promjene u razini hormona u tijelu, osim na raspoloženje, utječu i na izgled kože, poput povećanog lučenja masti, izbijanja prištića, sušenja dijelova kože… Zato bi najbolje bilo imati bar dva različita pudera. Jedan za dane uoči i tijekom mjesečnice, drugi za ostatak mjeseca.
Trebate oprati kistove za šminku
Ako vam je osobna higijena na prvom mjestu (a trebala bi biti), onda biste trebale i redovito prati kistove i spužvice za make-up. Šminka nikad neće izgledati svježe ako je pribor kojim je nanosite prljav, a i koža će na to negativno reagirati. Ako želite postojan i blistav make-up, spužvice perite nakon svake upotrebe, a kistove bar jednom tjedno, u mlakoj vodi i blagim šamponom.