Home Društvo Ožalošćeni tata sastavio popis najvažnijih stvari za kojima žali otkako je izgubio...

Ožalošćeni tata sastavio popis najvažnijih stvari za kojima žali otkako je izgubio sina

SHARE

SVI mi uzimamo život zdravo za gotovo, a tek kad nešto izgubimo, stanemo, razmislimo i shvatimo da imamo samo jednu želju: da smo znali što se sprema, neke bismo stvari radili drugačije.

Takav trenutak snašao je jednog tatu koji je svojim postom, o najvažnijim stvarima koje je naučio otkako je izgubio sina, rasplakao sve koji su ga pročitali.

Ne možemo ni zamisliti kako je to izgubiti dijete, ali razumjet ćemo njegovu tugu, vjerujemo da će mnogima sinuti ono najvažnije što je ožalošćeni tata htio podijeliti sa svijetom.

Godinu dana je prošlo od smrti tad trogodišnjeg Hughieja. Godinu dana svakodnevnog promišljanja, a rezultat su ove snažne misli koje će nam, vjerujemo, još malo otvoriti oči i dati nam do znanja koliko smo sretni jer su naša djeca još uvijek tu. Uz nas.

1. Nikada ne možete previše voljeti, maziti i ljubiti svoje dijete. Nikada nije previše.

2. Nađite svaki dan dovoljno vremena za svoje dijete. Ništa nije toliko važno da ne biste mogli stati i posvetiti se svom djetetu.

3. Fotkajte ih i snimajte svaki dan. Što god da rade, stvaraju uspomene koje će vama roditeljima u jednom trenu možda biti sve što će od njih ostati.

4. Ne trošite novac na djecu, trošite na njih svoje vrijeme. To je ono što djeci treba.

5. Pjevajte s djecom. Zajedničko pjevanje, rame uz rame i osmijeh uz osmijeh, pružit će vam oboma obilje čarobnih i sretnih trenutaka.

6. Njegujte male stvari i male trenutke. Ništa nije beznačajno, čak ni u lijenoj nedjelji ni nervoznim večerima prije spavanja.

7. Nemojte nikada dozvoliti da negdje odu bez vaše puse. Čak i ako zaboravite, vratite se da im je date.

8. Glupirajte se čak i kad radite nešto svakodnevno i naoko beznačajno.

9. Zapisujte vaše uspomene. Djeca toliko toga naprave u svakom danu, ne dajte da vam vrijeme obriše te predivne uspomene.

10. Ako imate dijete, nemojte nikada zaboraviti koliko ste blagoslovljeni jer ih možete poljubiti, dati im doručak, otpratiti do škole, pripremiti za studij, odvesti ih pred oltar. Toliko trenutaka u kojima možete uživati, ako imate u kome uživati.