Home Crna kronika LOV NA VEHABIJE: SIPA pretresa kuću Jasmina Hadžića, privedena najmanje jedna osoba

LOV NA VEHABIJE: SIPA pretresa kuću Jasmina Hadžića, privedena najmanje jedna osoba

SHARE

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros pretresaju kuću u sarajevskom naselju Buča Potok, a kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, pretresaju se prostorije koje se mogu dovesti u vezu sa osobama bliskim ekstremnim grupama i osobama koje borave na stranim ratištima Sirije i Iraka.

Kako smo saznali od komšija, u kući koju pretresaju pripadnici SIPA-e stanuje 23-godišnji Jasmin Hadžić za kojeg komšije tvrde da je primjeran mladić sa kojim niko nikad nije imao problema.

– To je porodica koja živi ovdje od 70-ih godina i niko nikad sa njima nije imao problema, niti smo kad šta loše čuli. Znam da je jedno vrijeme momak boravio u Austriji. Nosi bradu, ali je inače divan mladić – kazao nam je prvi komšija Hadžića Rasim V.

Iz Državnog tužilaštva je saopćeno da se “prostorije koje se pretresaju dovode u vezu sa osobom koja je u BiH deportirana sa područja Republike Austrije”.

Prijatelj Jasmina Hadžića Ermin Đip kazao je kako Hadžić nema nikakve veze sa bilo kakvim pokretima, te da kod njega u kući nikad nije bilo nikakvih okupljanja.

– Ima djevojku u Austriji i kod nje je povremeno išao. Te priče o selefijskom pokretu, to je sve “nigdje veze”. Sporno je samo što nosi bradu – kaže Đip.

Komšije su nam ispričale i da su pripadnici SIPA-e priveli najmanje jednu osobu, ali da nisu vidjeli o kome je riječ, jer su ga policajci zaklonili i brzo ubacili u kombi.