Home Društvo Gorska služba spašavanja osniva se u Ljubuškom i Čapljini

Gorska služba spašavanja osniva se u Ljubuškom i Čapljini

SHARE

Zdenko Marić, predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja, u intervjuu za Večernji list najavio je osnivanje GSS-a u Ljubuškom.

Marić je govorio o stanju u Savezu GSS-a, o teškoj sezoni i akcijama koje odrađuju. Volonterski, spasioci diljem BiH odrađuju veliki posao, spasili su nebrojene osobe. Tako je i ovog ljeta, a tako će biti i u idućem razdoblju.

U uvodu razgovora za Večernji list, predsjednik Saveza GSS-a u BiH naglašava kako će se služba uskoro formirati i u Ljubuškom, ali i u Čapljini.

“Trenutačno imamo 15 spasilačkih službi unutar saveza, A najavljeno je formiranje u Čapljini i Ljubuškom. Imamo oko 400 članova, spasioca koje onda obučavamo i učimo spašavanjima po svjetskim standardima po uzoru na Svjetsku spasilačku organizaciju, znanja i iskustva pokušavamo prenijeti na naše članove. Uskoro će biti Gorska služba spašavanja u Ljubuškom i pomoći ćemo im u formiranju. Kada je bila akcija u Ljubuškom, došle su službe iz Gruda, Širokog Brijega, Posušja i Jablanice. Spašavali su. Onda su tu vidjeli da je to potrebno i kada se dogodi nešto na njihovom terenu, oni idu u akciju i kao domaćini rukovode njome, a mi dolazimo kao podrška. Moramo širiti ovu priču. Nužno je da surađujemo na intervencijama”, dio je intervjua kojeg je Marić dao za Večernji list.

Podsjetimo, posljednja akcija koju su GSS-ovci izveli u Ljubuškom bila je usmjerena na pronalazak starice koja je upala u procjep među stijenama 600 metara od kuće, te je na tom mjestu provela dva dana.