Home Život Sjećate li se otkačenog Rafe? Pobijedio je u talent showu, a evo...

Sjećate li se otkačenog Rafe? Pobijedio je u talent showu, a evo što danas radi

SHARE
Dugokosi roker iz Ploča, kojeg je čitava Hrvatska obožavala tijekom reality programa u kojem je nastupio prije 14 godina, danas izgleda i živi posve drukčije. Poznato je da se nakon bavljenja glazbom povukao daleko od očiju javnosti i posvetio kršćanskim vrijednostima, no mnogima je nepoznato čime se točno bavi.

Imao je 15 godina kad je osvojio prvo mjesto publike na festivalu pjevača u rodnim Pločama, a šira hrvatska javnost upoznala ga je pet godina kasnije, na natjecanju ‘Story Supernova Music Talents’, na kojem je pobijedio.

Nakon snimljenog singla ‘Ja sam Rafo’ nastupio je i na Splitskom festivalute osvojio drugo mjesto publike, počeo snimati prvi album, no nakon toga je naglo stao njegov interes za svjetla pozornica. Kasnije se pojavio još samo ureality showu ‘Farma’ 2008. godine, u kojem je odnio pobjedu.

Potom se za njega opet nije čulo sve dok na Laudato TV-u nije počeo uređivati i voditi emisiju ‘Blagoslovljen tek’, koja se emitira već nekoliko sezona. Riječ je o emisiji u kojoj obilazi Hrvatsku i dolazi u goste ljudima koji osim što odlično kuhaju imaju snažno svjedočanstvo vjere.

‘Danas radim kao viši stručni referent u Odjelu za turizam i sretan sam da mogu pridonositi našem kućanstvu i biti hranitelj. To je ono što određuje muškarca i ako nije u mogućnosti ispuniti tu ulogu, može postati nezadovoljan. Mislim da muškarac u obitelji ima ulogu analognu onoj kakvu ima Isus u Crkvi. On je vodi, čuva i hrani fizički i duhovno. Muškarac se brine za materijalno dobro obitelji, ali ne smije zaboraviti i duhovnu komponentu. On je u obitelji na neki način i duhovni voditelj. A da bi to mogao raditi kako treba, potrebno je poznavati Isusov život te učiti na njegovom primjeru. Također, jako je važno komunicirati s članovima svoje obitelji, biti upoznat s njihovim problemima i svime što je njima važno te ih uvažavati pri donošenju bilo kakvih odluka. I naravno, sve to činiti s puno ljubavi. Sretan sam što imam dobru i mudru suprugu koja razumije sve ovo pa mi dopušta da budem glava obitelji unatoč svim mojim manama i nesavršenostima’, izjavio je ranije za Laudato TV.

Danas živi mirnim obiteljskim životom daleko od svjetla pozornice
Danas živi mirnim obiteljskim životom daleko od svjetla pozornice

Godinama se nije bavio glazbom, tek je svirao u crkvenom bendu te u molitvenoj zajednici, ali sebi za dušu. Ne koristi društvene mreže, a s ljudima iz glazbenog svijeta viđa se rijetko. Ne izlazi u klubove, niti posjećuje evente. Druži se s obitelji i prijateljima.

Rafael je već sedam godina sretno oženjen suprugom Marinom koja je, poput njega, aktivna u crkvi.

tportal.hr