Home Crna kronika SRBIN U NJEMAČKOJ obavio pljačku stoljeća: Nitko ne zna gdje su novci

SRBIN U NJEMAČKOJ obavio pljačku stoljeća: Nitko ne zna gdje su novci

SHARE

Gdje je 1,1 miliku eura i tko je suučesnik Rijada Krlića (26), državljanina Srbije, osumnjičenog da je odvezao vreće novca namijenjenih bankama, već danima je misterij za njemačku policiju i tamošnje medije jer lopov šuti o svemu.

Krlić, koji je radio kao vozač u firmi “Prosegur”, koja je prevozila novac za banke, pare je ukrao 24. kolovoza ujutro, a dan i pol kasnije uhićen je u Mađarskoj, pri pokušaju da uđe u Srbiju.

Za njim je odmah nakon krađe raspisan europski uhidbeni nalog, na osnovu koga je priveden, ali je odbio potpisati da ga po ubrzanom postupku izruče Njemačkoj, pa će pravosuđe u Munchenu morati pričekti svu potrebnu papirologiju i dokumentaciju.

Odmah po Krlićevom hapšenju, u Mađarsku su stigli i njemački policajci ne bi li od osumnjičenog saznali tko mu je bio suradnik, kao i gdje je sakrio 1,1 milion eura, jer u trenutku privođenja kod sebe nije imao novac. Njihovi pokušaji da “otvore” Krlića bili su bezuspešni jer je on ostao pri stavu da ne otkrije ni identitet pomagača ni gdje je nestao milion.

Takvo ponašanje osumnjičenog i stav da ne otkrije gdje su pare mediji u Njemačkoj “pravdaju” time što Krliću ne prijeti velika zatvorska kazna i vjerojatno će po izlasku s robije otići po plijen, ako ga prije toga njegov suradnik ne potroši.

Kako je “Blic” pisao, Krlić je novac ukrao tako što je jednostavno odvezao blindirano vozilo u kome su bile vreće pune para i nije koristio nikakvu silu, točnije, nikoga nije fizički maltretirao ili prijetio oružjem, što će mu na suđenju biti olakšavajuća okolnost. U momentu krađe, Krlić nije ni imao oružje, već je samo iskoristio pogodan trenutak da pobjegne. S druge strane, ukradeni novac je bio osiguran, pa nijedna od banaka kojima je tek trebalo dostaviti novac nije u gubitku.

I dalje je, međutim, nepoznanica, zašto dvojica kolega koja su radila sa Krlićem nisu reagovala kada ih je ostavio 200 metara od banke, iako je prema pravilniku bio u obavezi da blindirano vozilo parkira odmah ispred filijale i da oni tu izađu i odnesu novac u sefove. Također, još nije utvrđeno kako se Krlić, koji je 2015. uhićen zbog krađe i napada, zaposlio kao vozač u firmi za osiguranje, čiji je jedan od zadataka prevoz novca. Iz firme “Prosegur” prethodnih dana na ta pitanje nisu bili voljni da odgovore.

U Srbiji nije imao kaznenih djela

Osumnjičeni za veliku krađu novca banaka nije u Srbiji poznat istražnim organima, niti je u zemlji u kojoj je rođen ikada pravio problema. Njegova obitelj je, navodno, iz sela u okolini Tutina. Mještani tog sela, međutim, u razgovoru za “Blic” negirali su da su ikada imali obitelj Krlić. Nekoliko obitelji s prezimenom Krlić živi na području Novog Pazara, ali niko od njih nije želio potvrditi da su u rodu ili da poznaju Rijada.