Home Crna kronika Jučerašnja stravična prometna nesreća: Autobus pregazio 74-godišnjeg hodočasnika iz Italije

Jučerašnja stravična prometna nesreća: Autobus pregazio 74-godišnjeg hodočasnika iz Italije

SHARE

Autobus kojim je upravljao također državljanin Italije F. I. (52) nesretnog starca je, u ulici Ivana Pavla Drugog, na licu mjesta usmrtio. Iako je odmah pozvana ekipa Hitne pomoći, dežurni doktor je samo mogao konstatirati smrt.

Naša ekipa je bila na mjestu događaja tri sata kasnije i ništa nije slutilo da se tu dogodila tragedija. Rijeke hodočasnika iz cijelog svijeta su prolazile ulicama, a za razgovor o događaju nisu bili raspoloženi radnici brojnih suvenirnica preko puta mjesta nesreće, kao ni u ugostiteljskim objektima.

Tek jedan od taksista s obližnjeg štanda, koji nije želio otkriti identitet, ispričao nam je da je prizor na mjestu nesreće bio jeziv te da je autobus skoro smrskao starca.

Prema riječima našeg sugovornika, vozač autobusa najvjerovatnije nije uopće primijetio starca dok je skretao prema jednom pansionu te ga je zakačio prednjim dijelom vozila, nakon čega ga je doslovno pregazio.

Vozač zadržan

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Čitluk u prisustvu dežurne Županijske tužiteljice koja je za danas naredila obdukciju stradalog Talijana.

Vozač autobusa zadržan je u policiji.

Kako nam je kazala tužiteljica, podduzete su sve neophodne mjere i radnje radi potpunog rasvjetljavanja ovog tragičnog događaja.

Pronađeni dokumenti

Još nije poznato je li starac u Međugorje doputovao u privatnom aranžmanu ili preko neke turističke agencije, kao ni to je li s njim bio neko od rodbine.

– To sve provjerava policija na terenu. Prema dokumentima koji su nađeni na mjestu nesreće, radi se o talijanskom državljaninu L. C., ali njegov identitet još nije službeno potvrđen – kazala je za naš list dežurna tužiteljica.

Izvješće MUP HNŽ:

3.9.2017. godine, oko 07,20 sati, dogodila se prometna nezgoda u Međugorju u kojoj su sudjelovali F.I. (1965) iz Italije s autobusom Scania i pješak L.C. (1943) iz Italije koji je smrtno stradao. Uz nazočnost dežurnog tužitelja izvršen je očevid, te poduzete sve potrebne mjere.