Home Šport Navijači Vatrenih iz Ljubuškog: Nije važno gdje i kad hrvatska reprezentacija igra,...

Navijači Vatrenih iz Ljubuškog: Nije važno gdje i kad hrvatska reprezentacija igra, mi smo uvijek tu

SHARE

Situacija kakvu još u povijesti samostalne Hrvatske i nastupa naše nogometne reprezentacije nismo imali. Ista se utakmica parcijalno odigrala u dva dana. No taj rijedak slučaj, u nas i prvi takve vrste, suočio je navijače i s pravilom s kakvim se još nisu imali prilike sučeliti: nemogućnošću kupnje ulaznice za nastavak nečega što je počelo dan ranije.

Umjesto očekivanog treninga, hrvatsku je reprezentaciju u nedjelju dočekao nastavak nedovršenog dvoboja protiv Kosova, a igra li se ili ne, bilo je glavno pitanje među hrvatskim navijačkim pukom.

Neočekivan problem

Nakon što je u nedjelju ujutro nastavak dvoboja dobio zeleno svjetlo, uslijedila je i očekivana mobilizacija pristalica Vatrenih. Manje od dva sata prije početka dvoboja ispred stadiona u Maksimiru počeli su se u većem broju sakupljati hrvatski fanovi, a među njima je bilo i podosta onih koji u subotu navečer nisu bili na kišnom Maksimiru, međutim FIFA je zabranila prodaju ulaznica za nedjeljni nastavak. To je, očekivano, izazvalo poprilično razočaranje među hrvatskim navijačima, a prema pouzdanim informacijama i procjenama dijela organizatora, u nedjelju bi bilo prodano sigurno nekoliko tisuća ulaznica.

– Pa kome koristi ta odluka, valjda je u interesu nogometa da stadioni budu popunjeniji, a ne prazniji – moglo se čuti među razočaranim navijačima koji su uzalud jučer dolazili do maksimirskih blagajni.

Na stadion su naime mogli samo navijači koji su ulaznice nabavili prije subotnjeg početka utakmice, a HNS je zbog organizacijsko-sigurnosnih razloga navijače koji su kupili ulaznice za sjevernu tribinu odlučio preseliti na istočnu, dok je navijače s ulaznicom za tribinu Zapad-gore preselio na Zapad-dolje, pritom zatvorivši tribine Sjever i Zapad-gore. Oni koji su imali ulaznicu, a jučer nisu mogli pohoditi stadion, dobit će povrat novca, o čemu će HNS naknadno izvijestiti.

Ipak, ni odgoda ni iznenadni nastavak nisu smanjili entuzijazam hrvatskih pristalica. Svi su pozdravljali odluku o igranju u nedjelju i iskazivali optimizam glede konačnog rezultata…

Skopje može, a Zagreb ne

– Nije važno gdje i kad hrvatska reprezentacija igra, mi smo uvijek tu – istaknuli su pristalice Vatrenih iz Ljubuškog koji su ispred stadiona u Maksimira razvili veliku hrvatsku zastavu.

Slično su razmišljali i navijači iz Zagreba, dok je tema infrakstukture stadiona u Maksimiru bila trn u oku kockastih fanova.

– Reprezentacija Hrvatske naš je ponos, pa je krajnje vrijeme da se hrvatska država pozabavi pitanjem nacionalnog stadiona. Ako Makedonija može imati stadion na kojem se igra dvoboj Europskog superkupa, onda je red i krajnje vrijeme da sličan stadion ima i Hrvatska – sukus je razmišljanja hrvatskih navijača jučer na Maksimiru.

Reprezentacija Kosova također je imala podršku svojih pristalica koji su na južnoj tribini istaknuli transparent zahvale FIFA-i. S obzirom na okolnosti Modrić i društvo imali su, kao i puno puta dosad, respektabilnu navijačku podršku.