Home Društvo Famozni ruski pedijatar ima super lijek za podizanje dječjeg imuniteta

Famozni ruski pedijatar ima super lijek za podizanje dječjeg imuniteta

SHARE

To je “pilulica” koja će ih učiniti zdravima i otpornima.

S PRVIM danom vrtića/škole, prvim danom “početka kraja ljeta” i prvim šmrkavim nosićima, roditelji već ustaljeno posežu za prirodnim ili farmaceutskim pripravcima za podizanje dječjeg imuniteta.

Netko bira med, netko dodatne vitamine, netko je već odavno sastavio popis svom lokalnom “travaru”, a netko i dalje vjeruje raznim farmaceutskim dodacima prehrani. Ali što biste pomislili kad bismo vam rekli da je najbolji lijek onaj koji ne dolazi u čarobnim pilulama niti za njega trebate recept i novac.

Možda je sve što vaše dijete treba satkano u savjetu famoznog ruskog pedijatra Jevgenija Komarovskog, kojeg smo već imali prilike upoznati, a koji nas je svojim prizemnim, odrješitim i totalno suvislim savjetima već prilično osvojio. Zašto mu onda ne bismo vjerovali i kad kaže ovo:

“Svako biće može se savršeno prilagoditi vremenskim uvjetima i klimatskim promjenama, ali dok se o svemu tome priča na globalnoj razini, svi zaboravljamo da te velike stvari zapravo uopće toliko ne utječu na zdravlju djeteta.

Činjenica je da naš život danas izgleda potpuno drugačije nego prije. Danas se o djeci brine potpuno drugačije. Imamo toliko tehnologije koja je preuzela neke važne roditeljske brige, promijenilo se vrijeme koje djece provode vani, promijenio se pogled na njihovu aktivnost i rekreaciju, promijenio se zrak, načini liječenja, ali se jako promijenila i medicinska etika.

Farmaceutska industrija danas više i ne krije koliko nas muljaju pa se ponekad čini da svi zajedno rade s jednim jedinim motom koji bi slobodno mogao glasiti: ‘Nema zdravih, postoje samo oni koji još nisu temeljito pregledani’.

I doista, ne čini li vam se da svaka reklama kaže – i ovo je dobro za vaše dijete, bez ovog vaše dijete ne bi moglo, s ovim će vaše dijete moći…, a sve samo zato da se povjeruje i da se kupi. Kao da nam baš uporno žele prodati jedno jedino zdravlje koje možemo i moramo kupiti. I što se onda dogodi? Dogodi se to da kad dijete pokaže prve znakove bolesti, roditelji s popisom jure u apoteku, nabavljaju ovo i ono, sve u nadi da će nešto od toga sigurno upaliti. Pa tome se vjeruje, zar ne? A zapravo, roditelji tako uglavnom kupuju samo svoju savjest, jer s računom u ruci nekako znaju da su učinili sve što su mogli za svoje dijete. Bolesno ili tek načeto bolešću.

”No s tim što ste kupili malo savjesti, ne znači da ste automatski kupili najbolji lijek jer on se, znajte, ne može kupiti novcem!”, oštrim je tonom nastavio svoje izlaganje koje je prvotno objavljeno u ruskom Sputnjiku, a potom i brojnim drugim, svjetskim medijima.

Ono što ne možete kupiti novcem, a najbliže je čarobnom lijeku za zdravlje vašeg djeteta, jest vaš stav prema njemu. Slušajte svoje dijete, a ne brojne savjete, oni vas samo zbunjuju i ne daju vam da vidite jedine stvari koje su važne za dobar imunitet svog djeteta. Zato manje čitajte, više logično promišljajte i ne dozvolite da upravo vi budete krivci za njihovo lošije zdravlje. Ne oblačite ih da im bude pretoplo, nemojte ih previše hraniti i držati na toplom i sigurnom. Tjerajte ih van, tjerajte ih da budu aktivniji i vjerujte da sterilni uvjeti nisu dobri za za vaše dijete. To su “pilulice” koje vaše dijete treba. To staro zrnce mudrosti. I naravno, mamu i tatu. To je ono što djeca trebaju da bi mogla razviti jak imunitet.

To je ono što će ih učiniti zdravima i otpornima.