Home Zanimljivosti Student uselio u sobu na Savi i na zidu ga dočekao zapanjujući...

Student uselio u sobu na Savi i na zidu ga dočekao zapanjujući prizor: ‘Tko je umjetnik?’

SHARE

Nije rijetkost da studenti svoju domsku sobu pokušavaju učiniti manje monotonom i dosadnom ukrašavajući sterilno bijele zidove pravim malim umjetničkim djelima. Često su ona rezervirana samo za poglede cimera i docimera te ponekog budućeg stanara, no jedan je student zapanjujući prizor koji ga je dočekao u sobi odlučio podijeliti javno, zapitavši se tko je autor fascinantne slike i što ona predstavlja.

Kako studenti već pomalo useljavaju u studentske domove, postaju aktivni i u domskoj Facebook grupi ‘Studentski dom “Stjepan Radić” – “Sava’. Neki je dan tako jedan student s članovima grupe podijelio fotografiju fascinantne slike koja se našla na zidu sobe doma na Savi u koju je tek uselio. Naime, zapanjujuća slika vrlo je neobična pa se on i njegovi prijatelji nisu mogli ne zapitati što ona predstavlja.

Sarinu fotografiju National Geographic proglasio je najboljom, a danas fotka studente po Savi

Autor djela ubrzo je prepoznat te se javio s objašnjenjem kako je riječ o Yggdrasilu, odnosno ‘Stablu svjetova’ koje u je u nordijskoj mitologiji spajalo svih devet svjetova kozmologije.

– Uzeo sam si malo slobode u interpretaciji nekih manje poznatih svjetova. S obzirom da Hel varira između dijela Nilfgarda i zasebnog kraljevstva odlučio sam ga odvojiti, because why not. I s obzirom da je zmaj i zmija više manje interchangeable odlučio sam puknut neki hibrid. Fale konji i vjeverica, ali vjeverice nikad nisam znao crtati stoga odustah od njih. Slika inače znači da sam na trećoj godini imao dosta vremena i soba mi je s potpunosti bijelim zidom bila dosadna, komentirao je autor slike.

Kako oslikavanje zidova nije u potpunosti u skladu s Domskim redom, autor kaže da je otišao na informativni razgovor o oslikavanju zida te se uspio dogovoriti da će platiti ‘štetu’ prilikom iseljenja.