Home Gospodarstvo VE Mesihovina: Postavljena i druga vjetrenjača

VE Mesihovina: Postavljena i druga vjetrenjača

SHARE

U sklopu VE Mesihovina postavljena je i druga vjetrenjača, odnosno vjetroagregat. Za sada još privlače zanimanje naše javnosti, a pretpostavljamo da će tako biti sve dok se ne postavi i ostalih dvadeset, koliko ih je planirano.

Prema ranijim najavama, Vjetroelektrana Mesihovina u rad bi trebala biti puštena krajem ove godine. Bit će to prvi vjetropark u BiH.

“Realizacijom projekta VE Mesihovina, osim izgradnje novih proizvodnih kapaciteta u proizvodnom sustavu EP HZ HB, poboljšat će se i uvjeti za razvoj poduzetništva i industrije, osigurati nova radna mjesta i poslovi za brojne tvrtke na izvođenju radova, isporuci i ugradnji opreme”, kazali su ovih dana za bh medije predstavnici EP HZ HB, koja je investitor i ujedno vlasnik ovoga projekta.

Dodaju kako će se ovim projektom, između ostaloga, poboljšati i prometna infrastruktura, uz niz drugih prednosti za društvenu zajednicu, posebice lokalnu. Važno je naglasiti kako je u svim relevantnim dokumentima, koji uređuju i određuju korištenje resursa i prostora za energetsku infrastrukturu na svim razinama vlasti u FBiH i koji određuju energetsku strategiju Federacije BiH, VE Mesihovina uvršten i tretiran kao prioritetni proizvodni objekt od javnog interesa.