Home Društvo Član kraljevske obitelji kupio stanove u Sarajevu vrijedne 35,2 milijuna KM

Član kraljevske obitelji kupio stanove u Sarajevu vrijedne 35,2 milijuna KM

SHARE

Kompanija Al Thani novi je vlasnik većeg dijela stambeno-poslovnog kompleksa Bosmala u Sarajevu, potvrđeno je medijima iz Općinskog suda u Sarajevu. Stanovi su kupljeni putem neposredne pogodbe za 35,2 milijuna maraka.

Na ovaj način pisanje poslovnog portala Akta.ba se obistinilo, jedino što ostaje nejasno da li je Bosmal kupio sam sebe ili je to ipak učinila kompanija Al Thani, iza koje je jedan od članova katarske kraljevske obitelji El-Tani, koji živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Podsjećamo, firma BCC Management koja je u vlasništvu obitelji Šabanović, suosnivač je kompanije Al Thani Sarajevo koja je osnovana krajem prošle godine. U vlasničkoj strukturi ove kompanije ove kompanije nalaze se firme Al Thani Companies Group. LLC i BCC Management d.o.o. Sarajevo.

Na prodaju je stavljen 231 stan, 97 u kuli A i 134 u kuli B, 371 garaža, odnosno parking mjesto, te 46 poslovnih prostora i restorana. Kako je ranije najavljeno, ukupno se na prodaji našlo 648 etažnih jedinica u vrijednosti od 83.404.831 KM, ukupne površine 43.915,46 metara četvornih.