Home Društvo Proslava Male Gospe u Vepricu i u Solinu

Proslava Male Gospe u Vepricu i u Solinu

SHARE

Na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna sveta Misa je u 18 sati, a na uočnicu blagdana Misa je u 17:30.

Na uočnicu blagdana Male Gospe u četvrtak, 7. rujna brojni će vjernici i ove godine iz svih krajeva Splitsko-makarske nadbiskupije, s otoka i iz Bosne i Hercegovine hodočastiti u marijansko svetište Vepric. Biskupsku misu u 17:30 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Misnom slavlju prethodit će molitva krunice, a nakon mise uslijedit će marijanska procesija. Toga su dana u svetištu mise još u 7, 9 i 11 sati i prigoda za sakrament pomirenja. Na sam blagdan Male Gospe u petak, 8. rujna, jutarnje mise su u 7, 9 i 11 sati, a popodnevno je svečano bogoslužje u 18 sati.

Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna svečano će biti proslavljen u solinskom Gospinu prasvetištu. Svečani ophod oko svetišta s Gospinim kipom u 10 sati i središnje euharistijsko slavlje ispred crkve Gospe od Otoka predvodit će splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Za vrijeme mise pjeva mješoviti zbor Kraljica Jelena. Euharistijsko slavlje uz blagoslov djece i bolesnika u 16 sati predvodi don Božo Plazibat. Svečanu misu u 18 sati predvodi vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan. Mogućnost za ispovijed bit će od 6 do 13 sati te popodne od 15:30 do 20 sati.

Za blagdan Male Gospe, kada se ujedno obilježava i Dan grada Solina, vjernike će kroz trodnevicu 5., 6. i 7. rujna misnim slavljem u 18 sati pripravljati don Marinko Vidović.
U svetištu Gospe od Otoka će se 10. rujna svečanim svetim misama obilježiti i Ime Marijino – Gospa Velikog zavjeta. Misno slavlje u 8 sati predvodi don Nikola Mikačić, u 10 sati don Ranko Vidović, a u 18 sati don Matko Džaja.