Home Društvo Kiša, pljuskovi i grmljavina tijekom dana diljem zemlje

Kiša, pljuskovi i grmljavina tijekom dana diljem zemlje

SHARE

Danas se preko nas premještaju frontalni poremećaji sa sjeverozapada, a razvit će se i ciklona u Genovskom zaljevu.

Oni će danas i sutra putovati preko naših krajeva. U takvim okolnostima prevladavat će oblačno vrijeme, tek u južnim i istočnim krajevima uz u početku dosta sunca. Povremena kiša, pljuskovi i grmljavina već od jutra mogući su u zapadnim predjelima, a u drugom dijelu dana zahvaćati će i ostala područja Hrvatske. Najtmurnije će biti u gorju Hrvatske te na sjevernom Jadranu.

Često u tim područjima može biti i obilne kiše, posebice na Kvarneru. Drugdje, manje oborina, a na jugoistoku će one i izostati.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, na istoku sjeverni. Na Jadranu jugo, umjereno, jako, ponegdje i vrlo jako, koje će poslijepodne na sjevernom dijelu okrenuti na buru, mjestimice i s olujnim udarima..

Najviše dnevne temperature tijekom današnjeg dana osjetno niže u ovim sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, gdje će biti i najviše oblaka, uglavnom između 18 i 20-21 stupnja.

Sutra je početkom dana biti i dalje oblačno, uz čestu kišu, ponegdje i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, pritom u Dalmaciji može biti i obilnije kiše.

Bit će na moru mjestimice umjerene i jake bure, a zatim južina, koja će puhati i idućih nekoliko dana.