Home Društvo Hrvatska u top 20 – Putnici proglasili Škotsku najljepšom zemljom svijeta

Hrvatska u top 20 – Putnici proglasili Škotsku najljepšom zemljom svijeta

SHARE

Kod Škotske čitatelji posebno hvale divnu prirodu, koja uključuje nebrojene divlje plaže i duboka jezera, ali i bogato kulturno nasljeđe, koje uključuje mnogobrojne dvorce od kojih su neki među najljepšima na svijetu…

Da se odmah ogradimo prije nego nas napadnete kako od Lijepe naše ljepše nema, ovo nije naš izbor, već izbor čitatelja popularnog turističkog vodiča Rough Guide. Čitatelji vodiča birali su 20 najljepših zemalja svijeta, a Škotska se na čelno mjesto plasirala pobijedivši Kanadu.

Kod Škotske čitatelji posebno hvale divnu prirodu, koja uključuje nebrojene divlje plaže i duboka jezera, ali i bogato kulturno nasljeđe, koje uključuje mnogobrojne dvorce od kojih su neki među najljepšima na svijetu.

„Presretni smo što je Škotska zaslužila ovo laskavo priznanje, ali naravno, ono ne treba iznenaditi nikog tko je posjetio našu predivnu zemlju“ – riječi su Malcolma Rougheada iz škotske turističke zajednice.

Na popisu, koji ipak obiluje zemljama engleskog govornog područja (vidi se gdje se Rough Guide najviše čita), našla se i Hrvatska. Zauzela je 19. mjesto, a u ovom izboru, od susjednih zemalja, ispred Hrvatske se našla Slovenija na visokom 11. mjestu.

20 NAJLJEPŠIH ZEMALJA NA SVIJETU:

1. Škotska

2. Kanada

Toronto, Kanada – 4 (Foto: Shutterstock)

3. Novi Zeland

4. Italija

Rim, Italija (Foto: Shutterstock)

5. Južnoafrička Republika

6. Indonezija

7. Engleska

York, Engleska – 5 (Foto: Gulliver/Thinkstock)

8. Island

9. SAD

10. Wales

11. Slovenija

Ljubljana (Foto: Gulliver/Thinkstock)

12. Meksiko

13. Indija

14. Finska

15. Švicarska

Sion, Švicarska (Foto: Gulliver/Thinkstock)

16. Peru

17. Norveška

18. Irska

19. Hrvatska

20. Vijetnam