Home Crna kronika Emir Zaimović, koji je pijan izazvao smrtnu nesreću u Širokom, osuđen na...

Emir Zaimović, koji je pijan izazvao smrtnu nesreću u Širokom, osuđen na 28 mjeseci zatvora

SHARE

Emir Zaimović (48) iz Crne Gore, u petak, 8. rujna 2017. godine na Županijskom sudu u Mostaru nepravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca zbog izazivanja prometne nesreće u mjestu Potkraj, Široki Brijeg, u kojoj je 15. lipnja 2017. godine smrtno stradao 49-godišnji M.I. iz Širokog Brijega, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

48-godišnji Zaimović, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,54 promila, očito nesposoban za sigurnu vožnju, upravljao je svojim vozilom marke Renault Laguna iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja, kada je u jednom momentu iznenada prešao na suprotnu kolničku traku gdje je došlo do udara u vozilo marke VW Passat, posljedicom čega je vozač istog vozila M.I. zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

”Također, Emiru Zaimoviću izrečena je mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom B kategorije u trajanju od tri godine, s tim da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere. Isto tako, Zaimoviću je produljen pritvor koji može trajati najdulje još devet mjeseci”, izjavio je za Bljesak.info viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu Josip Aničić.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH će, nakon analize pismenog otpravka presude, najvjerojatnije izjaviti žalbu u dijelu presude koja se odnosi na izrečenu kazneno-pravnu sankciju.