Home Društvo Messi otkriva nove talente: Na klaviru odsvirao himnu Lige prvaka

Messi otkriva nove talente: Na klaviru odsvirao himnu Lige prvaka

SHARE

Večeras kreće 26. izdanje Lige prvaka, najjače i najcjenjenije klupsko nogometno natjecanje na svijetu. Titulu prvaka Starog kontinenta brani Real Madrid, koji je prošle sezone obranio naslov i tako napravio nešto što nikad nikome u povijesti Lige prvaka, koja se od 1993. igra u ovom formatu, nije uspjelo.

Derbi prvog kola igrat će se večeras na Campu Nou između Barcelone i Juventusa (skupina D), a bit će zanimljivo i u Rimu, gdje će Roma dočekati Atletico Madrid (skupina C). Srijeda je rezervirana za dvoboj Tottenhama i Borussije Dortmund (skupina H) te susret Liverpoola i Seville na legendarnom Anfieldu (skupina E), prenosi Index.

Ne sumnjamo da će i ove godine Liga prvaka ponuditi spektakl, a samo otvaranje bit će i više nego veličanstveno. Kako smo rekli, na Camp Nou u utorak navečer igrat će velikani svjetskog nogometa, Barcelona i Juventus, a bit će to dvoboj finalista iz 2015. Tada su Katalonci bili bolji, a Stara dama im se osvetila prošle sezone u četvrtfinalu.

Jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena, Leo Messi, osim što je čudesan nogometaš, pokazao je da je talentiran i za glazbu. Prva zvijezda Barcelone, u čast početka nove sezone Lige prvaka, na klaviru je odsvirala melodiju glazbe koja je u ovih više od 20 godina postala jedna od najprepoznatljivijih skladbi na svijetu.

Inače, za one koji ne znaju, himna UEFA Lige prvaka, često zvana jednostavno “Liga prvaka” (“Champions League”) Tony Brittenova je adaptacija od Georg Friedrich Händelova “Zadoka”. UEFA je 1992. godine angažirala Brittena da aranžira njezinu himnu, a to je obavio britanski orkestar Royal Philharmonic Orchestra, dok je pjesmu pjevao zbor akademije St. Martin in the Fields.

Himna se pjeva na tri jezika, točnije na sva tri UEFA-ina službena jezika: na engleskom, njemačkom i francuskom. Refren himne pjeva se prije svake utakmice UEFA Lige prvaka, kao i na početcima i završecima TV prijenosa natjecanja. Cjelokupna himna traje oko tri minute, a sadrži dva kratka stiha te refren.