Home Društvo Teško vam je ustati se iz kreveta: Sedam koraka kako da postanete...

Teško vam je ustati se iz kreveta: Sedam koraka kako da postanete “jutarnji tip”

SHARE

Ako se mučite ujutro da ustanete iz kreveta, niste sami. Bihevijoralni psiholozi savjetuju kako u samo sedam koraka da postanete jutarnji tip koji funkcionira bez problema u ranim satima.

U savjetima se navodi kako trebate uvijek spavati s lijeve strane kreveta, nositi nešto žuto, namjestiti alarm da svira kao vaša omiljena pjesma, raditi petominutne vježbe, tuširati se hladnom vodom i jesti kašu za doručak.

Kako objašnjavaju, umjesto vježbe možete imati petominutni seksualni odnos, a zatim uradite stoj na rukama dvije minute. Tuširanje hladnom vodom treba trajati tri minute, a doručak pet minuta.

“Umjesto da provedete 18 minuta ujutro pomjerajući alarm, što će učiniti da ustanete umorniji i neraspoloženiji, koristite to vrijeme za ove aktivnosti i učinite ih rutinom. Ova formula prodrma vaš sustav, pokreće brže krv prema mozgu i daje energiju. Alarm koji je ustvari pjesma koju volite i žuta boja, učinit će da se budite s osmijehom”, rekao je psiholog Jo Hemmings.

Ranije je utvrđeno kako je jutro najbolje vrijeme za seks jer, ne samo da poboljšava vaš imuni sistem, već oslobađa oktosin koji vas opušta. Petominutne vježbe utječu na ispuštanje hormona koji vas čine sretnim.

Žuta boja je boja sreće, zabave i igre. Ukoliko ne nosite pidžamu ili spavate goli, neka vam jutarnja šoljica kafe bude u žutoj boji ili peškir kojim ćete se obrisati nakon tuširanja.

Ne gasite alarm ni tijekom vikenda, osim ako morate, jer ćete steći rutinu i postati pravi jutarnji tip. Kako biste izgledali svježe, stavite kapi za oči kada se probudite, stojite na glavi ako ste hrabri i počupajte se za kosu kako bi vam krv krenula prema gore.