Home Društvo VREMENSKA PROGNOZA: Smirivanje vremena no ne zadugo – opet stižu obilne kiše...

VREMENSKA PROGNOZA: Smirivanje vremena no ne zadugo – opet stižu obilne kiše i bujične poplave

SHARE

Situacija s vremenom je mnogo mirnija u srijedu, oblaci se razilaze, štoviše, od jutra je vedro na zapadu unutrašnjosti, i duž obale, što je svakako dobra vijest za poplavljena obalna područja. No, neće tako biti zadugo.

Obali danas u prilog ide ogranak anticiklone, sve jači, zaslužan za stabilizaciju, odnosno odmicanje ciklone na istok, gdje još uvijek kiši.

Naoblaka će u noćnim satima definirati temperature, uz strujanje, naravno, sjeverno u ovim trenucima. Vjetar je uglavnom slab ili umjeren, pojačan tek na moru, gdje će puhati bura i sjeverozapadnjak. Kako dan bude odmicao, zapuhat će ponovno jugo i jugozapadnjak, kojim će stizati postupno sve topliji zrak.

Sutra će stoga biti toplije nego danas, kad bi temperature uglavnom trebale biti 23, 24, malo više eventualno na moru. Noć će biti svježa.

U petak bi ponovno trebalo osvježiti.

Šarolike će biti vremenske prilike idućih dana, i daleko od stabilnih, što znači gotovo svakodnevnu pojavu kiše i pljuskova, za vikend ponovno obilnije!

S obzirom na da bi situacija ponovno mogla rezultirati bujičnim poplavama, pomno ćemo je pratiti i pravovremeno vas izvještavati, javlja naša meteorologinja Tea Blažević.