Home Društvo FOTO: Širokobriješka obitelj Vlade i Anice Soldo proslavili zlatni pir, obitelj ih...

FOTO: Širokobriješka obitelj Vlade i Anice Soldo proslavili zlatni pir, obitelj ih iznenadila velikom feštom

SHARE

Obiteljske svečanosti i fešte su oni dani koji u sjećanju ostaju do kraja života. Upravo se jedna takva svečanost sinoć dogodila u obitelji Soldo iz Donje Britvice (Široki Brijeg) a priređena je u čast zlatnog pira Vlade i Anice Soldo.

Vlado (1945.) i Anica (djevojačko pr. Rezić 1946.) obilježili su i proslavili svoju 50-godišnjicu braka. Vjenčali su se 9.rujna 1967. u Crnču a obred vjenčanja vodio je fra Umbert Marić. U braku im se rodilo sedmero djece od kojih je danas živo šest. Rodili su četiri kćeri i tri sina. Njihova djeca su im podarila 18-ero unučadi i dva praunučeta. Dvoje djece im živi i radi u Njemačkoj a četvoro živi u Širokom Brijegu.

Vlado je cijeli radni vijek proveo u Novogradnji i Rudnicima boksita. Zaradio je mirovinu koju danas uživa sa svojom Anicom koja je bila i još uvijek je domaćica. I danas žive u svojoj obiteljskoj kući u Donjoj Britvici.

-Svako vrijeme je bilo teško na svoj način jer nikad nije bilo lako podizati obitelj. Trebalo je sve prehraniti i školovati, okrenuti na pravi put ali hvala Bogu obitelj je bila uvijek na prvom mjestu pa smo sve životne poteškoće uz Božju pomoć i svladali.- rekli su novinaru ABCportala slavljenici Soldo.

Svečanost je počela slavljenjem svete mise u crkvi Male Gospe u Donjoj Britvici. Misno slavlje predvodio je fra Dario Galić. Nakon mise obitelj ih je iznenadila i pripremila veliko veselje u širokobriješkom restoranu ‘Kod Čolića’. Uz pravu ‘svadbenu’ feštu  priređena je i svečana večera a za odličan štimung pobrinuli su se ‘Blaćanski tamburaši’ koji nisu štedjeli  grla.
-Sva sreća da su tamburaši htjeli primati eure na harmoniku – našalili su se dobro raspoloženi članovi obitelji koji su za ovu priliku došli iz Njemačke i nisu imali vremena mijenjati eure u marke pa su im tamburaši maksimalno izišli u susret primajući  eure.  Veselje koje će se zasigurno dugo pamtiti u obitelji Soldo  trajalo je do kasnih noćnih sati.

FOTO Ivan RAMIĆ

zlatni-pir-soldo-3.jpg

zlatni-pir-soldo-2.jpg

zlatni-pir-soldo-6.jpg

zlatni-pir-soldo-4.jpg

zlatni-pir-soldo-5.jpg

zlatni-pir-soldo-8.jpg

zlatni-pir-soldo-7.jpg

zlatni-pir-soldo-10.jpg

zlatni-pir-soldo-9.jpg