Home Šport VLADO ZADRO ĆEMA: Ne šalim se, našao sam novog Modrića

VLADO ZADRO ĆEMA: Ne šalim se, našao sam novog Modrića

SHARE

U posljednjoj godini juniorske karijere, Vlado Zadro Ćema proglašen je najboljim igračem juniorske Premijer lige BiH.

No, igrač finih i nepredvidivih poteza, koji loptu nikada nije udarao, nego ju je milovao, nije napravio vrhunsku karijeru, iako nije ni razočarao. Igrao je godinama za Široki Brijeg, Zrinjski, Sarajevo, Zagreb, Solin. Posebice se istaknuo u sezoni 2010./2011., kada je bljesnuo na europskoj pozornici, dajući pogotke protiv slovačkoga Slovana i danskog Odensea, pa je jedno vrijeme bio vodeći strijelac, piše Večernji list BiH.

Odlazak u Ameriku

Ipak, Zadro se zaputio u Ameriku te tamo igrao veliki i mali nogomet u Adriji (Chicago), klubu koji desetljećima vode i održavaju Širokobriježani: – Mali nogomet još igram, veliki sam precrtao. Razlog – nemam vremena. Za ozbiljno igranje morao bih se potpuno predati radu i treninzima, ali ja sam našao novu “zanimaciju”. Posvetio sam se treniranju mladih u vlastitoj Školi nogometa. I, ide mi neočekivano dobro. Moji učenici uglavnom su djeca hrvatskih iseljenika, te djeca useljenika iz drugih krajeva bivše države. Ima ih dosta i s područja BiH, iz Širokoga, Mostara, Ljubuškog…

Treninzi na “europski” način

Djeca koje Zadro trenira većinom su članovi čikaških i ostalih okolnih klubova. Pod Zadrinim “patronatom” za sada ih trenira pedesetak, možda ih vremenom bude znatno više. -Treninge radim na “europski” način, što daje rezultat. U Americi je nogomet u nikada većem procvatu i uzletu, raste zanimanje publike, kvalitet igara, ulaganja sponzora. Meni je cilj stvoriti što više kvalitetnih igrača, po mogućnosti ih lansirati u jače klubove. Eto, jednog mog učenika zamijetili su iz Dinama, Hrvat je i zove se Marki Hrvojević. Već je otišao u Zagreb. Još veći Zadrin uspjeh je “proizvodnja” Tommya Mihaljića. Njega su skauti zapamtili i već pozvali u U16 reprezentaciju Hrvatske. Nadam se da neće biti jedini, ima u mojoj školi još dosta nadarenih mladih nogometaša… – Vjerovali ili ne, otkrio sam novoga Luku Modrića! Da, ne šalim se! Mali doduše ima tek devet godina, ali na Modrića ne podsjeća samo lucidnim potezima, nego i pojavom. Evo, šaljem vam fotke “Modrića”, pa se sami uvjerite. Dječak se zove Aidan Čaušević, rođen je ovdje u Chicagu. Otac mu je iz Prijedora, majka je rođena Mostarka… Zadro se u svim razgovorima vraća na široki i Zrinjski: – Tu sam proveo najljepše dane. Sada mi je želja “oblikovati” kojega talentiranog momka i poslati ga da igra na Pecaru i Pod Bijeli brijeg. Zašto ne? Hm, možda nam već sljedećega ljeta Zadro dovede nekoga od svojih nadarenih “školara”.