Home Društvo VIDEO: Poznati dalmatinski poduzetnik postao je vlasnik najskupljeg mercedesa ikad! Ova zvijer...

VIDEO: Poznati dalmatinski poduzetnik postao je vlasnik najskupljeg mercedesa ikad! Ova zvijer košta kao dvadeset luksuznih stanova

SHARE

Tvrtka Jolly Autoline, čiji je vlasnik poznati poduzetnik Josip Stojanović Jolly, kupila je novi Mercedes AMG Project One, superautomobil koji vrijedi kao dvadesetak luksuznih stanova u Zagrebu. Riječ je o najbržem i najskupljem novome Mercedesu u povijesti, pišu 24 sata.

Da jedan kupac ovog superautomobila zaista dolazi iz Hrvatske, priznali su za 24 sata predstavnici Mercedesa, a i Josip Stojanović je potvrdio kako je upravo njegova tvrtka, koja prodaje i servisira Mercedese, kupac jednog od najskupljih auta na svijetu.

Motor ovog automobila doslovno je preuzet iz Formule 1. Napredni V6 sa 1,6 litara velik je poput većine motora koje možete naći u prosječnom Golfu, no auto ipak razvija vrtoglavih 1000 KS. Tajna je u četiri dodatna električna motora, koji omogućavaju da auto do 200 kilometara na sat ubrza za šest sekundi i postigne maksimalnu brzinu kao Formula 1, više od 350 kilometara na sat.

U Mercedesu tvrde da će se prvi primjerci kupcima početi isporučivati 2019., no svih 275 planiranih primjeraka rasprodano je na slijepo još prije pola godine, prije nego što je automobil uopće prikazan. Među ruskim, arapskim i američkim bogatašima tako se našao i jedan kupac iz Hrvatske.

Kako najavljena cijena ovog automobila bez poreza iznosi 2,275.000 eura, Jolly će uz naše poreze i trošarine svoj Project One na kraju platiti oko 27 milijuna kuna.