Home Zanimljivosti Žena probala slavnu kupus dijetu: Zanimaju li vas učinci?

Žena probala slavnu kupus dijetu: Zanimaju li vas učinci?

SHARE

Prepričala je što je sve jela, kako se osjećala i koliko se nakon nje promijenila.

DIJETA je poseban režim prehrane kojim ljudi najčešće žele “održati lekciju” svojoj liniji, no jesu li takve dijete uopće dobre i zdrave?

S jedne se strane stalno vrte dijete s kojima ćete u toliko i toliko dana izgubiti toliko i toliko kilograma, s druge pak stalno čitamo kako nema bolje od balansirane prehrane i uravnoteženog režima za cijeli život. Pa ako se pitate što je za vas bolje, povremeno malo pripaziti ili se u potpunosti okrenuti zdravoj prehrani, sigurni smo da će vas zanimati i nečije iskustvo.

U moru raznoraznih dijeta, jedna je žena odlučila probati slavnu Kupus dijetu, od koje, kako su njoj rekli, možete skinuti dobrih 5 kilograma u samo tjedan dana, a da pritom nikada ne gladujete.

Ovo su njezina iskustva kroz tjedan dana dijete, uz koju nije promijenila nijednu drugu životnu naviku. Pogledajte koliko joj se dijeta isplatila:

1. dan

Skuhala sam pun lonac ukusne juhe od kupusa, da imam zalihu za svih sedam dana za doručak, ručak i večeru. Začudo, cijeli dan nisam osjećala glad.

2. dan

Danas uz juhu od kupusa smijem pojesti jedan krumpir. Njega sam ostavila za navečer, a preko dana sam se malo zeznula jer nisam podgrijala juhu. Pojela sam je hladnu pa ne znam je li juha toliko učinkovita ili je bilo do njezinog okusa, ali nisam imala želju pojesti više od toga.

Zato je pečeni krumpir uvečer ispunio sva moja očekivanja.

3. dan

Uz juhu, sad smijem jesti voće i povrće. Apetit mi se vratio, ali voće i povrće, iako sjajni kao grickalice, nisu utažili moju glad. Možda je to zbog jurnjave na poslu i iscrpljenosti, ali sad mi već stvarno nedostaje nešto konkretno.

4. dan

Dozvoljene su i banane, a pročitala sam da kalij iz banana dobro suzbija želju za slatkim pa me valjda i ta informacija dodatno zasitila. U krevet odlazim sita od banana.

5. dan

Uz juhu danas smijem pojesti puno mesa i rajčica. U dijeti piše čak pola kilograma mesa, no nakon toliko laganih dana ta mi se porcija učinila prevelikom, tako da sam kroz dan pojela samo dio. 

6. dan

Danas je na meniju sve kao i jučer. Nije loše, dobro sam se najela, ali mi je ta hrana postala već malo dosadna.

7. dan

Juha od kupusa, povrće i smeđa riža. To sad već lagano zvuči kao obrok s kojim se vraćam u realnost. Divota, jedva čekam!

Rezultati?

U tjedan dana u kojima mi je kupus, priznat ću, počeo izlaziti kroz svaku poru, izgubila sam točno kilogram i pol te “cijelih” jedan centimetar u struku. Znam, nije nimalo impresivno.

Tjedan dana kasnije

Vratila sam pola kilograma. Na kupus ni ne pomišljam.

Dakle, čak ni obećavajuće dijete neće vam dati ni brze rezultate ni dane bez gladovanja pa je možda ipak bolje razmisliti o polaganom prebacivanju na onaj zdraviji režim. Za cijeli život.