Home Zanimljivosti Zgodni pilot selfijem “zapalio” Instagram: Je li je ovo moguće?

Zgodni pilot selfijem “zapalio” Instagram: Je li je ovo moguće?

SHARE

Piloti su obučeni da budu spremni na svaki rizik, ali jedan stručnjak za vazduhoplovstvo postao je internet senzacija zbog kaskaderskih poteza koje izvodi na avionu kako bi napravio dobar selfie.

image
/INSTAGRAM

Brazilac Daniel Centeno (31) je zapanjio Instagram nakon što je plasirao fotografije na kojima doslovno visi iz kokpita u zraku.

Jedna fotografija, koja je prikupila više od 60.000 lajkova, prikazuje Centenoa kako se pomoću selfie štapa fotografiše na 9.000 metara visine iznad Palminih otoka u Dubaiju.

image

Međutim, da li je sve onako kako se čini?

Srećom, umjesto nepotrebnih (i fizički nemogućih) poza, snimci su rezultat Photoshopa.

Vrlo je zanimljivo da mnogi nisu uvidjeli kreativni elemnat fotografija, mada su se pojavljivali komentari na društvenim mrežama koji su ukazivali na sumnju.

image
/INSTAGRAM

“Fotografije su lažne, jer bi se pod pritiskom zraka dlake na kosi pomijerale, a selfie štap i fotoaparat se svakako ne mogu nositi sa brzinom vjetra”, napisao je jedan od korisnika, prenosi Daily Mail.

Nakon ovoga, Brazilac je bio prisiljen priznati kako su slike montirane.

image
/INSTAGRAM

Nije posve jasno kako je Centeno uspio napraviti ovako impresivne fotografije, ali se pretpostavlja kako su snimljene tako što je na selfije koji su slikani pored prizemljenog aviona dodavao pozadinu.

Prosudite sami.