Home Crna kronika Mostarcu Balavcu i Ljubušaku Hrstiću određen pritvor zbog dilanja droge

Mostarcu Balavcu i Ljubušaku Hrstiću određen pritvor zbog dilanja droge

SHARE

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora prema osumnjičenima Srebrenku Balavcu, Smaili Balavac i Nikoli Hrstiću, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je osumnjičenim Srebrenku Balavcu i Nikoli Hrstiću određen pritvor koji može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 11. 10. 2017. ili do nove odluke Suda.

Nakon što je utvrdio postojanje osnovane sumnje, Sud je prema osumnjičenim Srebrenku Balavcu i Nikoli Hrstiću odredio pritvor po osnovu postojanja opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Istim rješenjem Sud je osumnjičenoj Smaili Balavac odredio zabranu napuštanja boravišta, te zabranu sastajanja s određenim osobama – zabranjuje se sastajanje sa saosumnjičenim.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane bit će vršena svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičena prekrši izrečene mjere zabrane, može joj biti određena mjera pritvora.

Srebrenko Balavac, Smaila Balavac i Nikola Hrstić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, a Srebrenko Balavac i Smaila Balavac i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz Suda BiH.