Home Auto ŠOK NA EUROPSKOM TRŽIŠTU POLOVNIH AUTOMOBILA!

ŠOK NA EUROPSKOM TRŽIŠTU POLOVNIH AUTOMOBILA!

SHARE

ŠOK NA EUROPSKOM TRŽIŠTU POLOVNIH AUTOMOBILA NAKON PADA CIJENA DIZELAŠA U NJEMAČKOJ I DO 30 %, U ENGLESKOJ SU PALE ZA 26 %

Nakon sumnje trgovaca polovnih automobila po pitanju prodaje dizelaša koji im skupljaju prašinu po salonima u Njemačkoj pa se na tržištu dobro spuštaju cijene, ni u Engleskoj, nije ništa bolja situacija

Sve manje vozača kao pogonsko gorivo bira dizel za automobil u razvijenoj Europi pri kupnji polovnjaka, a birat će ih još i manje. Ovoj je doprinjelo više razloga; od donedavne zabrane ulaska u njemačke kao i francuske velike gradove ovisno o njegovoj Euro normi do totalnog rata sa česticama NOx-a na svim poljima gdje su posebno angažirane razne eko udruge.

Takava situacija dodatno je ohladila Nijemce od dizelaša, čija popularnost rapidno opada još od izbijanja afere Dieselgate. U Njemačkoj trenutno, kako navodi Reuters, 300 hiljada automobila sa dizel motorom ne mogu naći kupca, a slično se već događa i na engleskom tržištu polovnih automobila. Slično kao i u Njemačkoj, sve negativniju sliku imaju kupci o dizelašima u javnosti, opterećenost aferama, poticaji za zbrinjavanje starijih dizelaša te najave zabrane skorog ulaska u velike gradove, kupce polovnih automobila sve više udaljavaju od kupnje polovnjaka pokretanih dizelom.

Sada postaje pitanje za koliko i kada će doći kod nas smanjenje dizelaša, pošto veliki broj polovnih vozila kod nas dolaze baš iz Njemačke. Za nadati se da će ovakav pad cijena biti i kod nas uskoro jer zabranu za dizelaše ne vidim kao skoro riješenje na našim prostorima.