Home Društvo Zanosna Kristina Kurečić-Knezović: Okružite se ljudima koji vam prijaju i uživajte u...

Zanosna Kristina Kurečić-Knezović: Okružite se ljudima koji vam prijaju i uživajte u životu svakodnevno!

SHARE

Prošlo je vrijeme godišnjih odmora i nekako s početkom jeseni vraćamo se polako u svakodnevnu rutinu i izvršavanje obveza koje su nerijetko praćene i velikim promjenama. Većina se vraća  svojim omiljenim fitness klubovima i ostalim mjestima koja nam služe za oblikovanje tijela, ali i za oslobađanje od stresa. Zbog toga je ekipa VIPmagazina odlučila razgovarati s poznatom mostarskom fitness trenericom Kristinom Kurečić-Knezović koja je od ljubavi prema sportu izgradila, možemo slobodno reći, malo poslovno carstvo. U nastavku slijedi njezina priča, a doznat ćemo koji su to najnoviji trendovi u svijetu fitnessa.

Tko je, u stvari, Kristina Kurečić-Knezović?

Rođena sam 04.08.1994. u Osijeku, dakle, moji korijeni su iz Hrvatske, no u Mostaru sam završila osnovnu, srednju školu i fakultet. Diplomirana sam ekonomistica i certificirana fitness PRO trenerica. U slobodno vrijeme bavim se fitness modelingom, a nedavno sam postala i Proteini.si ambasadorica.

Kako je sve počelo i kada ste odlučili da je baš fitness djelatnost kojom se želite bavite kroz život?

Sport je oduvijek bio dio mog života. Kroz djetinjstvo sam se bavila raznim sportskim  aktivnostima, no težište sam još u tinejdžerskim danima stavila na tkz. fitness lifestyle. Upravo iz toga je proizašla želja da takav način života prenesem na ostale osobe diljem naše regije i šire, a koje su spremne voditi aktivan način života.

Facebook stranica Lady’s Gym

Vaš Lady’s Gym fitness Club, kako mu i sam naziv kaže, namijenjen isključivo ženama?

Da, Lady’s Gym namijenjen je isključivo za žensku populaciju. Primarni fokus su mi isključivo žene, njihove potrebe te kontinuirana trenerska i motivacijska uloga što kroz program provođenja prigodnih programskih aktivnosti, što kroz program usmjeren na prehranu i stručno savjetovanje.

S obzirom da je nova sezona već polako počela, koliko trenutno imate polaznica, te koliko često održavate treninge?

Budući da su ovo prvi tjedni nakon ljetnog odmora, jako sam zadovoljna zainteresiranošću za moj klub. Brojimo već 120 članica, a broj upita svakodnevno raste.  Treninge vodim  svakim danom od ponedjeljka do petka. Trenutno imamo svakodnevno šest trening termina, dnevno  raspoređenih u jutarnjim te poslijepodnevnim i večernjim satima. S tim da svaka klijentica po želji izabire na koji termin taj dan dolazi.

Postoje li neke novosti kad ja Vaš fitness klub u pitanju te kako stoje stvari na svjetskom nivou? Ima li nekih noviteta?

Naravno! Noviteti su sastavni dio našeg vježbanja. Misija Lady’s Gym-a je ponuda kvalitetne usluge za žene sa kvalitetnim stručno osposobljenim kadrom za provođenje vježbanja te provedbu raznovrsnih programa vježbanja kako bi privukli što više klijentica,  a samim tim cilj nam je i podići kvalitetu usluge vježbanja u Mostaru. Klub također pruža inovativne oblike vježbanja kako bi omogućili kontinuirano održavanje koraka s trendovima u svijetu vježbanja.

Što jedna dama koja dođe u Vaš klub želi postići, a što joj Vi nudite?

Kao i svaka žena, ‘želim smršavjeti’ i ‘želim zategnuti svoje tijelo’. Ja im nudim sve što traže, ispunim im svaku želju, a pored toga nudim im novi stil života kojim će podariti dobro ne samo svome tijelu i vanjskom izgledu, već i svome zdravlju.

Mostarke, kao  i generalno žene u BiH, su poznate po tome da veoma drže do svog izgleda. Vaše mišljenje?

Da, u potpunosti se slažem! Ljepotice s Neretve su uvijek lijepe i dotjerane, plijene pažnju gdje god da dođu.

Putem Vašeg profila na Instagramu širite veoma motivirajuće poruke Vašim pratiteljima. Koliko je motivacija bitna u sportu, ali i u svakodnevnom životu? Kakva su Vaša iskustva?

Svi znamo koliko je motivacija bitna, pogotovo kod dugoročnih ciljeva. Najveći razlog zašto mnogi nikada ne ostvare svoje ciljeve, kako u fitnessu tako i u životu jeste upravo zato jer nemaju, ili vremenom izgube motivaciju. Moj Instagram profil je jedno od sredstava kojim nastojim širiti pozitivnu energiju i biti motivacija svim ljudima koji žele ostvariti svoj cilj.

Poruka za dame koje žele napraviti značajne promjene u svom životu?

Za sve dame koje žele napraviti dugoročne životne promjene poručujem: Pružite svom tijelu dovoljno sna, ne preskačite doručak, jedite više puta dnevno raznovrsno i umjereno bez prejedanja, pijte dovoljno tekućine, vježbajte s nama u Lady’s Gym, uvijek nađite malo vremena za sebe i odmor,  smijte se,  razmišljajte pozitivno baš svaki dan, radite ono što volite, okružite se ljudima koji vam prijaju i uživajte u životu svakodnevno!

Iako ste veoma zauzeti, pretpostavljamo da imate samo vrijeme i za sebe. Kako ga najradije provodite?

Naravno, uvijek izdvojim vrijeme za sebe i odmor, kao što prethodno spomenuh. Slobodno vrijeme najradije provodim sa svojim najmilijima, svojom obitelji i prijateljima.

Tko Vam je najveća potpora?

Suprug, obitelj i prijatelji.

Biljana Jakić/VIPmagazin.ba