Home Crna kronika Policajac potrošio 20.000 KM koje je dobio na svadbi, pa prijavio krađu

Policajac potrošio 20.000 KM koje je dobio na svadbi, pa prijavio krađu

SHARE

Davdesettrogodišnji S. Đ., policajac  iz Kotor Varoši uhapšen je zbog sumnje da je lažno prijavio krađu oko 20.000 maraka koje je dobio na svojoj svadbi.

Kako piše Glas Srpske, on je sav novac i zlato koje su gosti darovali na svadbi iskoristio da vrati svoje stare dugove, za koje niko od ukućana nije znao, nakon čega je to pokušao prikriti rekavši da ga je neko pokrao.

– Supruzi i porodici je kazao da su pare tokom noći odnijeli lopovi. Zatim je otišao u policiju u Kotor Varošu i prijavio krađu – kazao je izvor blizak istrazi.

Inspektori su tokom ispitivanja o okolnostima krađe posumnjali da S. Đ. laže pa je poslan na poligrafsko testiranje. Tada su se potvrdile sumnje njegovih kolega inspektora, pa je policajac priveden.

U Policijskoj upravi Banja Luka potvrdili su da je S. Đ. uhapšen.

– Policija je 18. septembra podnijela izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv S. Đ. zbog sumnje da je 11. septembra, dok nije bio na dužnosti, izvršio krivična djela teška krađa i lažno prijavljivanje krivičnog djela – rekla je portparol Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović. Ona je istakla da su sve dalje mjere protiv njega u nadležnosti tužilaštva.

U Policijskoj upravi Banja Luka kazali su da je osumnjičeni S. Đ. suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Suspenzija će trajati dok se ne okonča disciplinski postupak koji je protiv njega pokrenut.Prema nezvaničnim informacijama iz policije, ovakav vid krađe nije odavno zabilježen. U ranijem periodu dešavalo se da neko od gostiju ukrade slatku ili nakit dobijen na vjenčanju.