Home Društvo ​Unaprijeđena turistička infrastruktura na Vodopadu Kravice

​Unaprijeđena turistička infrastruktura na Vodopadu Kravice

SHARE

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo posjetila je danas općinu Ljubuški gdje je službeno pustila u rad upravni objekt i javnu rasvjetu staza Vodopada Kravice. Taj projekt koštao je 300.000 KM.

Đapo je istaknula da je tim projektom dodatno unaprijeđena turistička infrastruktura na Vodopadu Kravice, koji je jedno od najvažnijih turističkih odredišta u BiH, gdje se iz godine u godinu bilježi rast posjeta.

– Federalno ministarstvo okoliša i turizma oduvijek je podržavalo projekte i inicijative vezane za Vodopad Kravice, te će i u budućnosti isto činiti, kako bi se ovaj prirodni dragulj sačuvao i iskoristio za uvezivanje turističke ponude u Hercegovini, te na taj način zadržali turisti da duže borave u našoj zemlji. Zajedničkim djelovanjem postići ćemo da turisti budu zadovoljni, povećati prihode od turizma, a istovremeno zaštititi i prirodu – kazala je ministrica Đapo.

U zadnjih deset godina Federalno ministarstvo okoliša i turizma uložilo je više od tri milijuna konvertibilnih maraka u izgradnju vodovodne i kanalizacijske  mreže, elektromreže, rekonstruirane su mlinice na slapovima Kravice i Kočuša, most na Trebižatu itd.

Ministrica Đapo je tijekom dana posjetila i franjevački samostan na Humcu, rečeno je Feni u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.