Home Nekategorizirano Mostar: Potvrđena optužnica protiv Topića koji je ubio pa zapalio mladića

Mostar: Potvrđena optužnica protiv Topića koji je ubio pa zapalio mladića

SHARE

Zbog kaznenog djela ubojstvo u stjecaju s kaznenim djelom paljevine, kao i izazivanja opće opasnosti, Županijski sud u Mostaru potvrdio je optužnicu protiv Valtera Topčića (58) iz Mostara, potvrđeno je Dnevnom Avazu iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Njemu je, također, produžen pritvor, a kako je rečeno, na tu je odluku njegov odvjetnik uložio žalbu.

Topčić, inače čuvar nekadašnjeg salona namještaja ”Slavonija Di”, optužen je da je 18. lipnja ove godine hicem iz pištolja u tom objektu hladnokrvno ubio Islama Ahmetovića (25) iz okolice Viteza, a koji je bio nastanjen u Mostaru, a potom je, u namjeri da prikrije zločin, izazvao požar na licu mjesta te se udaljio iz objekta. Usljed požara, izgorjeli su tri automobila, jedna prikolica za vozilo te dio susjedne kuće, pri čemu je nastala materijalna šteta od 200.000 KM.

Nesretni Ahmetović i njegov rođak S. N. (25) su, podsjetimo, došli do ”Slavonije Di” u namjeri da u jednom dijelu napuštenog objekta prikupe sekundarne sirovine. Nakon što su bili uvjereni da je čuvar u obližnjem kafiću, ušli su u objekt, međutim, tu ih je dočekao Topčić, koji je odmah iz pištolja ispalio hitac uzrak. S. N. je uspio pobjeći, dok se Ahmetović naguravao s Topčićem, koji ga je udarao rukohvatom pištolja. U jednom trenutku Topčić je ispalio hitac prema Ahmetoviću i usmrtio ga, dok S. N., iako je htio izbaviti rođaka, u tome nije uspio..

Topčić je potom, u namjeri da prikrije ubojstvo, zapalio zavjesu, nakon čega se vatra rasplamsala i u potpunosti progutala objekt. Zanimljivo je da je Topčić tijekom požara pomagao vatrogascima, a Ahmetovićev ugljenisani leš je otkriven sutradan, tijekom uviđaja o uzrocima požara.

Ovaj slučaj su pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ ekspresno riješili, a Topčić se sam predao nakon što je čuo da policija traga za njim.

Roditelji ubijenog Ahmetovića Mirsad i Šefika neutješni su. Islam im je, kazali su nam kroz suze, bio nada kroz život. Pogotovo ih boli to što ih, kako su rekli Dnevnom Avazu, nitko nije posjetio. Jer je iza njihovog sina ostalo troje djece.

”Dijete mi je nedužno završilo u crnoj zemlji. Bio je to fantastičan momak. Prikupljao je sekundarne sirovine i sve nas hranio, a sada ga nema jer ga je monstrum ubio. Od dana kada je moj sin umro, kažem umro jer ne mogu se pomiriti nikako s tim da je ubijen, nas nitko nije posjetio, makar s nama kavu da popije. Žalosno”, plakao je Ahmetović..