Home Crna kronika STRAVA U ZAGREBU: Pas igrača Dinama izgrizao dječaka, ima 50 šavova. On...

STRAVA U ZAGREBU: Pas igrača Dinama izgrizao dječaka, ima 50 šavova. On poručio da žuri na trening

SHARE
U šoku smo, sinčić je operiran i ima čak 50 šavova. I liječnici su zgroženi. Mada su ozljede kvalificirane kao lakše, i sami su nam rekli da ovakav opseg ozljeda još nisu imali prilike vidjeti, ispričao je otac 21-mjesečnog dječaka

Nesretni dječak od tek 21 mjeseca života završio je s ozbiljnim ozljedama u Vinogradskoj bolnici nakon što ga je jučer ujutro u dvorištu obiteljske kuće na Jelenovcu napao i izgrizao podivljali pas ptičar u vlasništvu susjeda, nogometaša Dinama, 23-godišnjeg  Angela Henriqueza
Dječak ima ozljede po licu, tjemenu, vratu i ušima, ali igrom slučaja nije došlo do ozljeđivanja vitalnih organa poput očiju i živaca. Dječak je pod strogom paskom liječnika – ključno je narednih pet dana kako bi se spriječila infekcija rana.

– U šoku smo, sinčić je operiran i ima čak 50 šavova. I liječnici su zgroženi. Mada su ozljede kvalificirane kao lakše, i sami su nam rekli da ovakav opseg ozljeda još nisu imali prilike vidjeti. Još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Supruga i ja bili smo u kući, a prijateljica od bake čuvala je malog. Loptica s kojom se igrao sin u jednom času pala je s balkona u prizemlje. Dijete je s gospođom otišlo po lopticu u dvorište, a onda se dogodio užas, ispričao je otac za Novi list.

Žena je u panici dotrčala do mene i rekla da malog hitno moramo odvesti u bolnicu. Susjedov pas upao je u dvorište, zgrabio malog za lice i vukao ga. Djevojka je pozvala Hitnu pomoć, ispričavala se, a kasnije je i slala poruke da joj je žao, a njezin partner je samo rekao da mora ići, da žuri na trening – šokiran je bio otac na reakciju vlasnika, nogometaša podrijetlom iz Čilea.

Henriquez se s djevojkom doselio u susjedstvo u Šercerovu ulicu prije dva tjedna. Njihov pas ptičar, pasmina koja i nije baš poznata po napadima na ljude, a pogotovo ne na djecu, iz mirne životinje pretvorila se u jednoj sekundi u krvavu zvijer spremnu da nasrne na dijete.

Prema prvim informacijama, policija je nakon obavljenog očevida i razgovora podigla kaznenu prijavu i proslijedila je DORH-u. Nogometaš, čini se, nije doveden pritvorskom nadzorniku. Nesretnom mališanu slijedi dug i težak postoperativni oporavak i gotovo sigurno novi kirurški zahvati na licu. Životinja bi trebala biti uspavana.

Tijekom današnjeg dana očekuju se dodatne informacije o ovom šokantnom događaju.

MP/foto:Instagram