Home Društvo Na 300m2 zemlje uzgojili više od tone eko krompira

Na 300m2 zemlje uzgojili više od tone eko krompira

SHARE

Sušno je ljeto ove godine poljoprivrednicima zadalo veliku brigu prognozirajući škrtu jesen. Lošim je prognozama povjerovala i obitelj Bekavac iz Mrkodola.

– Ove smo godine krumpire posadili u svibnju, znatno kasnije nego li to obično činimo. Zbog toga i činjenice da je ljeto bilo izuzetno sušno, bili smo uvjereni da će nam urod krumpira biti znatno lošiji nego prijašnjih godina. – iskreno su priznali.

Ne očekujući puno, u subotu su krenuli na Pećinovac podno Midene kako bi na brzinu, prije najavljene kiše, iz svoga vrta izvadili krumpire. No čim su prionuli poslu, bilo je jasno da su ovogodišnji urod itekako podcijenili.

– Naš vrt, koji se nalazi na 1100 m nadmorske visine, velik je oko 300 četvornih metara, a ove nam je godine dao više od tonu krumpira sorte Kondor kojega uopće nismo prskali! – veselo nam kažu.

Ova marljiva obitelj stoga je s pravom ponosna na svoju plodnu, brdsku zemlju koja je ove godine njihov trud nagradila bogatim urodom jer će ukusnih, domaćih i potpuno zdravih krumpira kod njih biti čak i za prodaju!