Home Društvo Evo kako da unutrašnjost vašeg automobila uvijek bude čista!

Evo kako da unutrašnjost vašeg automobila uvijek bude čista!

SHARE

VEĆINA VOZAČA AUTOMOBILA IMAJU NAVIKU DA ODRŽAVAJU SVOJE VOZILO UREDNIM SAMO SPOLJA JER JE TO ONO ŠTO DRUGI VIDE. MEĐUTIM, ČISTOĆA UNUTRAŠNJOSTI JE MOŽDA I VAŽNIJA OD SPOLJAŠNJE.

Posebno su tekstilni enterijeri skloni prašini, mrljama i nečistoćama, pa ih je potrebno redovno čistiti. Ako se prljavština ostavi da dugo stoji, može trajno promjeniti boju tkanine.U nastavku teksta vam donosimo par savjeta kako održati enterijer savršeno čistim, lako i bez prevelike muke.

Prvi korak je usisavanje automobila

Usisavanje unutrašnjosti trebalo bi da postane redovna rutina. Važno je koristiti usisivač visoke snage s velikim otvorom na četki kako bi mogao usisavati i veće komade. Većina usisivača dolazi s različitim nastavcima, koji će pomoći da usisate sva područja automobila. Nemojte se plašiti da ih koristite.

Auto

Sljedeći korak je nanošenje sredstava za čišćenje

Vrlo je važno koristiti proizvode koji su isključivo namjenjeni čišćenju autotekstila, jer sva druga sredstva potencijalno mogu napraviti više štete nego koristi i uništiti tkaninu. Obično sredstva za čišćenje sjedišta dolaze u spreju. Ne bi bilo loše čistiti jedno po jedno sjedište, jer čišćenje istovremeno prevelike površine može rezultirati time da ostavite predugo sredstvo na nekon području i prouzrokujete neželjeno djelovanje poput ostavljanja izbijeljenih fleka na tkanini. Dok prskate sprej držite bocu dovoljno udaljenu od sjedišta kako biste naneli tek lagani sloj.

Istrljajte nečistoće

Sljedeći korak je da krpom za čišćenje ili sunđerom, u zavisnosti od preporuke proizvođača sredstva za čišćenje, dobro istrljate sjedišta kako bi se uklonile mrlje i nečistoće. Nakon toga pređite čistom krpom još jednom, kako bi se sjedišta brže očistila. Ponovo koristite usisivač i još jednom dobro usisajte tretiranu površinu.

Poslednji korak je zaštita

Postoje zaštitna sredstva koja mogu pomoći da se sjedišta prljaju sporije. Takođe, navlake su jeftin način zaštite. Imajte na umu karakteristike vašeg automobila. Univerzalne navlake za sjedišta možda su jeftinije, ali neće savršeno pristajati.