Home Šport Šego: Zaboravili su moj broj u savezu, možda su ga izbrisali

Šego: Zaboravili su moj broj u savezu, možda su ga izbrisali

SHARE

Smeta li mi? Smetalo mi je prije, sad više ne toliko, kaže Marin Šego. Bio je s reprezentacijom na SP-u u Švedskoj 2011.,iz Zagreba je preko Wisle došao do Kielcea. I postao europski prvak 2015.

Alilović, Ivić, Stevanović, Pešić, Šunjić, Ašanin… Svi su ti golmani prošli kroz reprezentaciju u posljednje vrijeme, a od Marina Šege – ni traga ni glasa! Brani sjajno, u velikom klubu, ali kao da je potpuno zaboravljen.

Hrvatski rukomet čekaju velike stvari, Euro na domaćem terenu, tim povodom je novi stožer u nekoliko ciklusa priprema okupio valjda sve ljude koji igraju rukomet u Hrvatskoj. Šegu, međutim, nitko nije ni nazvao.

– Nije, nije… Nemaju moj broj, valjda im se nekako izbrisao – s kiselim smiješkom rekao je Šego nakon što je na golu mađarskog Szegeda “dokrajčio” PPD Zagreb u Ligi prvaka.

Ako je netko zaboravio, riječ je o golmanu koji je bio u reprezentaciji na SP-u u Švedskoj 2011., koji je iz Zagreba otišao godinu poslije, pa preko Wisle došao do Kielcea. I postao europski prvak 2015.! Danas je golman Szegeda, momčadi koja s pravom puca na Final Four Lige prvaka.

Prepun iskustva, iznimno miran i kvalitetan golman, ali nema ga ni blizu. Ni na mapi.

– Smeta li mi? Smetalo mi je prije, sad više ne toliko – kaže Šego, pri čemu ipak ne može sakriti solidnu dozu razočaranja.

Pokušali smo s opaskom da je lakše takve stvari podnositi s godinama i iskustvom…

– Ma nije do toga, jednostavno mi ne može smetati više nego što mi je smetalo – rekao je 32-godišnji Marin, gotovo jedva čekajući neku drugu temu.

Snašao se u Mađarskoj, bilo mu je dobro i u Poljskoj, svugdje ga vole i cijene. Evo, i navijači Szegeda nekoliko su se puta u Areni oglasili s jasnim i glasnim skandiranjem: “Šego, Šego!”.

I svaki put bi im se odazvao. Kao što bi se odazvao i na poziv iz HRS-a. Makar kurtoazni, da ga se pita kako je… Konkurencija među golmanima je velika i jaka, ali ne baš tolika da se golmana iz europskog vrha – zanemaruje.