Home Društvo Imate neisplaćenu staru deviznu štednju? Rok za podnošenje zahtjeva do 31. prosinca

Imate neisplaćenu staru deviznu štednju? Rok za podnošenje zahtjeva do 31. prosinca

SHARE

Rok za podnošenje zahtjeva za verifikaciju neisplaćenih deviznih štednji na temelju Zakona o načinu izvršenja presude europskog suda za ljudska prava (radi se o zakonu o izvršenju presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Ališić) ističe 31. prosinca ove godine.

Iz Veleposlanstva Republike Slovenije u BiH su pozivali korisnike, koji još nisu podnijeli zahtjev, da to učine što prije.

Navedeno vrijedi i za one slučajeve u kojima pitanje nasljeđivanja u ostavinskoj raspravi još nije riješeno, stoga bi bilo potrebno da i oni, koji su kao stranke uključeni u ostavinske rasprave, a postupak još nije završen, zahtjev za verifikaciju podnesu do kraja godine. Naime, podnošenje zahtjeva za verifikaciju nakon 31. prosinca 2017. godine više neće biti moguće, a navedeni rok se također neće moći produžiti.

– Zahtjevi koje će Fond za nasljedstvo primiti do kraja 2017. godine rješavat će se i nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva, sukladno shemi koja je određena u ZNIPESLP, te koju je kao odgovarajuću potvrdio ESLP u predmetu Hodžić protiv Slovenije. Sve dodatne informacije u svezi izvođenja postupaka verifikacije mogu se pročitati na internetskoj stranici Fonda Republike Slovenije za nasljedstvo priopćeno je iz Veleposlanstva Republike Slovenije u BiH.