Home Zanimljivosti Jeste li čuli za ‘Coffee Nap’? Evo što je to i zašto...

Jeste li čuli za ‘Coffee Nap’? Evo što je to i zašto milijuni uživaju u tome

SHARE

U ovo ludo i užurbano vrijeme, svaki trik za vraćanje energije je dobrodošao. A jedan od novijih trendova po tom pitanju zove se coffee nap, i čini se kako su šuškanja o njemu sve glasnija.
O power napu znate već dosta, a radi se o drijemežu u trajanju do 30 minuta, obično u popodnevnim satima, kako biste mogli nastaviti učinkovito funkcionirati do vremena za počinak.

Iako brojni stručnjaci ističu kako bi na radnim mjestima trebala postojati mogućnost power nap-a, šefovi ne gledaju blagonaklono na to pa se većina ljudi na takav brzinski spavanac odlučuje tek nakon posla.

Coffee nap tako podrazumijeva ispijanje kave neposredno prije drijemeža, odnosno tih 30-ak minuta sna, a već je postao lifestyle trend koji svakim danom dobiva sve više pobornika.

Iako zvuči vrlo čudno, objašnjenje zašto on funkcionira je sljedeće: oko 30 minuta je potrebno da kofein počne djelovati. Pa spojite li kofein s još jednim poticajem za dobivanje energije…
No, vrlo je važno da znate kako ovaj trend nije za svakoga pa ako niste veliki ljubitelj kave, zamijenite je blažim zelenim čajem. No, za što god se odlučili, to mora biti jedna šalica. Pritom izbjegavajte kasne popodnevne, a posebno večernje sate.