Home Društvo Jutarnji list opet se sramoti lažući o Željki Markić i supruzi bivšeg...

Jutarnji list opet se sramoti lažući o Željki Markić i supruzi bivšeg premijera

SHARE

U tekstu pod naslovom “NEMAŠ DJECU, NEMAŠ OBITELJ – Pogledajte tko je izradio prijedlog novog obiteljskog zakona”, piđu da je radnu skupinu imenovala časna sestra, da su ga radili  ‘homofobkinja godine i Markićkin suradnik!”.

Spomenuta je Sanja Orešković, supruga bivšeg premijera Tihomira Oreškovića, a objavljena je i njena fotografija.

U tekstu kojeg potpisuje Juraj Filipović, “budući pravnik zaljubljen u novinarstvo” mnoštvo je podlosti i lako provjerljivo netočnih inforrmacija

Prikazana slikom u glavnoj ilustraciji  Željka Markić nije članica Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Obiteljskog zakona čime se se čitatelje svjesno dovodi u zabludu.

Laž je da i je  Zakon izradila je radna skupina koju je formirala bivša ministrica Bernardica Juretić,bivša časna sestra. Radnu skupinu za izradu Nacrta prijedloga Obiteljskog zakona imenovala je Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 23. veljače 2017. Informacija je objavljena više puta i lako provjerljiva na stranici ministarstva.

Krunska je pak laž da je u Radnoj skupini za izradu Obiteljskog zakona sudjelovala Sanju Orešković, supruga bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića.

Osim što su objavili sliku Sanje Orešković, o suprugi bivšeg premijera su napisali:

Od članova koji su sudjelovali u širem sastavu radne skupine svakako valja spomenuti Sanju Orešković, suprugu bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića i pro life aktivistkinju koja je pažnju šire javnosti privukla sudjelovanjem u povorci inicijative Hod za život koja se zalaže za zabranu pobačaja.”

No, bivša supruga hrvatskog premijera Sanja Orešković nikakve veze s izradom Obiteljskog zakona. U proširenoj skupni jest Sanja Orešković, ali ne supruga Tihomira Oreškovića. Riječ je o defektologinji Sanji Orešković Vrbanec, koja je u radnoj skupini u ime Koordinacije udruga za djecu.

Portal narod.hr pobrojao je još nekliko očitih i lako provjerljivih laži Jutarnjeg lista koje možete pogledati ovdje.

M. Marković/Foto: