Home Šport Ljubušak Josip Kolak: U tijeku pregovori o budućem bodybuilding natjecanju koje bi...

Ljubušak Josip Kolak: U tijeku pregovori o budućem bodybuilding natjecanju koje bi se moglo održati u Hrvatskoj

SHARE

Josip Kolak (27), bodybuilder iz Ljubuškog, ušao je u top 10 natjecatelja na velikom sajmu fitnesa (WBFF – Worlds Beauty Fitness&Fashion) u Gradu Londonu, prenosi Nacional.hr.

Ovo mu je prvo veće međunarodno natjecanje, bodybuildingom se aktivno bavi četiri godine, a profesionalno dvije. Treninzi su se odvijali na relaciji Zagreb – Ljubuški, a pripreme su trajale šest mjeseci. Trenirao je i pripremao se bez trenera, potpuno samostalno.

Konkurencija je bila izuzetno velika i jaka, došlo je 250 natjecatelja iz cijelog svijeta, među kojima su bili natjecatelji iz Australije, Koreje, Kine, Brazila i Sjedinjenih Američkih Država.

U njegovoj kategoriji pod nazivom Fitness Model, sudjelovalo je 40 natjecatelja, a on je zasluženo plasiran u finale te je ušao u najboljih 10 fitness modela.

Josip Kolak navodi kako je “izuzetno ponosan na ovaj plasman te da mu je sljedeći cilj osvojiti prvo mjesto i plasirati se u elitu bodybuildinga”.

Trenutno su u tijeku pregovori s organizatorima natjecanja o budućem natjecanju koje bi se moglo održati u Hrvatskoj, kako bi se ovaj sport postao još popularniji.