Home Društvo Čapljina je cvijet Hercegovine kojeg moramo zalijevati i čuvati

Čapljina je cvijet Hercegovine kojeg moramo zalijevati i čuvati

SHARE

Nizom događaja, prezentacijama gospodarskog razvoja i smjernica za budućnost, ovih se dana obilježava Dan općine Čapljina, koji se inače slavi na blagdan svetog Franje. Tako je u Čapljini svečarsko ozračje, a to je ujedno bila i prigoda kako bi se sačinio presjek svega učinjenog na gospodarskom planu se osvrnulo na sve već realizirane, ali i razvojne projekte koji su još u tijeku na području općine Čapljina.

Središnji dio proslave Dana općine bila je jučerašnja svečana sjednica Općinskog vijeća Čapljina. Kao uvod u sjednicu, izaslanstvo Čapljine i koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, na čelu s načelnikom Smiljanom Vidićem, na trgu hrvatske slobode položilo je vijence i zapalilo svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Svečanu je sjednicu otvorio dopredsjedatelj Općinskog vijeća Čapljina Pero Knežević te se osvrnuo na rad u proteklih godinu dana. Na velikom je ekranu prikazan i prigodni video-uradak u kojem su pozorno nabrojani svi projekti koje je općina Čapljina, kako samostalno tako i uz pomoć viših razina vlasti, već realizirala ili su u tijeku.

– Tim ljudi kojeg predvodim sve što radi ovih zadnjih godina je u samo jednom cilju, a to je stvaranje uvjeta za nova radna mjesta. Mislim da radimo dobar posao i da se to u Čapljini i vidi, a konačan sud o svemu daju građani – istaknuo je, uz ostalo, u svom govoru načelnik Smiljan Vidić te još jednom ukazao na dobru suradnju i potporu viših razina vlasti. U Čapljini je boravila i ministrica financija FBiH Jelka Milićević.

– Lijepo je biti ovdje u Čapljini i slušati o jako dobrim rezultatima koje lokalna vlast postiže u svim oblastima života, a posebno na gospodarskom razvoju i stvaranju boljih uvjeta za ulaganje na ovom području koje ima bogatu prošlost. Prepoznaje se ta odgovornost i zato se ovaj cvijet Hercegovine i mora zalijevati i čuvati. Po stupnju razvijenosti Čapljina je od ukupno 79 općina na 35. mjestu, što je svrstava u onu zlatnu sredinu. No, općina Čapljina i može i zaslužuje biti još bolja na toj ljestvici, a nitko od nas ne sumnja da će uskoro tako i biti – poručila je u svom govoru ministrica Miličević te Čapljincima poželjela sve najbolje u povodu njihova Dana općine Čapljina.

“Čapljina je cvijet Hercegovine kojeg moramo zalijevati i čuvati”