Home Šport Mladi Hercegovac zaprepastio je trenere i šefove Lakersa jednim detaljem

Mladi Hercegovac zaprepastio je trenere i šefove Lakersa jednim detaljem

SHARE

Mladi hrvatski centar Ivica Zubac ovog ljeta otkazao je nastup za reprezentaciju na Eurobasketu zbog posebnog programa treninga koji mu je određen u Los Angeles Lakersima.

Mladi Hercegovac zaprepastio je trenere i šefove Lakersa jednim detaljem Sudeći po prvom danu priprema, rezultati su itekako vidljivi…
Naime 216 cm visoki Čitlučanin Ivica Zubac na prvi dan priprema stigao je nekoliko kilograma mršaviji te puno snažniji i čvršći. Ukratko, svojom pojavom mnoge je zaprepastio jer je dobio mišiće i izgleda – zastrašujuće!

Rezultat je to napornih treninga kojima se podvrgnu ljetos i zbog čega je morao izborniku Aci Petroviću otkazati dolazak na pripreme 1. kolovoza te naravno nastup za Hrvatsku na EP-u.

Za takav spartanski program u Los Angeles Lakersima ‘krivci’ su novi čelni ljudi kluba Magic Johnson i Rob Pelinka koji su odredili trenerima da svi igrači na pripreme moraju stići vrhunski pripremljeni.

Po pisanju novinara koji prate Lakerse, daleko najspremniji na pripreme je stigao upravo 20-godišnji hrvatski centar Ivica Zubac koji je nakon nastupa u Ljetnoj NBA ligi ostao u Los Angelesu raditi po posebnom programu. Rezultat toga je svega osam posto masnog tkiva, što je mnoge iznenadilo jer stasiti Hercegovac je prošle sezone na mjerenju bio najlošiji u toj kategoriji s čak 18,4 posto masnog tkiva. Ukratko, svi se slažu – od trenera do šefova – kako mladi Hrvat izgleda impresivno i kako je ovo neki novi Zubac!

Zbog toga mu je trener Luke Walton odlučio dati novi nadimak – Osam Posto (Eight Percent).

‘Zubac izgleda sjajno. Provjerili smo mu masno tkivo i palo mu je na osam posto, tako da Zu sada ima novi nadimak – Osam Posto (Eight Percent). Upitao me: treneru, sjećate li se da sam bio na 19? Rekao sam da znam i da sam se zato šalio na njegov račun. Lijepo ga je ovakvog vidjeti, sjajno izgleda i čini mi se da se bolje kreće’, kazao je Walton.

No bez obzira na sve, Zubac će se grčevito boriti za minute jer na njegovoj poziciji sjajno igraju Brook Lopez i australski veteran hrvatskog podrijetla Andrew Bogut. Tek kada krene NBA sezona sredinom listopada, vidjet će se koliko je Zubac napredovao…

Tportal.hr